Vores historie 2020-2024

Vores historie 2020-2024

1971-1979

1980-1989

1990-1999

2000-2004

2005-2009

2010-2014

2015-2019

2020-2024

 

2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2021

Nytårskoncert.

 Lørdag, den 18. januar 2020.

I januar måned 2018 starter Musikkorps Sæby, hvad man håber skal blive en ny musikalsk tradition, nemlig en nytårskoncert i Sæby Kirke i et samarbejde med kirkens på det tidspunkt nyansatte organist Henrik Strøm. Grundet en omfattende renovering af kirkens kalkmalerier kan man ikke lægge hus til i 2019, men lørdag, den 18. januar 2020 kan man atter slå dørene op til ikke mindre end to koncerter kl. 14.00 og kl. 16.00.

Koncerterne samler 500 tilhørere, som bliver vidne til et flot og ambitiøst program, hvor den ene musikalske oplevelse afløser den anden i et uafbrudt og glidende forløb. Arrangørerne har gjort et scoop ved at engagere biskop Henning Toft Bro – med en fortid i folkemusikgruppen ”Tørfisk” – som dagens indleder og solist. De øvrige medvirkende er Musikkorps Sæby, organist Henrik Strøm, Blue Note Choir, en trio med Britta Aarup og Gitte Holtegaard på fløjter, akkompagneret af Jette Klarup på klaver samt en duo med Per Kristensen på trompet, akkompagneret af Henrik Strøm på klaver.

Det er forlods besluttet, at et evt. overskud skal doneres til Støtteforeningen for Hospice Vendsyssel i Frederikshavn, så det er nogle stolte arrangører der efter koncerterne kan oplyse, at man i den efterfølgende uge vil aflægge besøg på Hospice, medbringende en check på kr. 17.603.

Nytårskoncerten i Sæby kirke bliver en så stor succes, at arrangørerne ved en efterfølgende evaluering beslutter at gentage arrangementet i januar måned 2021.

 

Musikkorps Sæby donerer overskud fra nytårskoncert til Støtteforeningen for Hospice Vendsyssel.

Mandag, den 27. januar 2020.

Musikkorps Sæbys nytårskoncert i Sæby Kirke lørdag den 18. januar – arrangeret i samarbejde med kirkens organist Henrik Strøm – bliver en stor succes, musikalsk såvel som økonomisk. Ved to på hinanden følgende koncerter den pågældende lørdag eftermiddag samler musikkorpset 500 tilhørere, hvilket giver et pænt overskud.

Det er forlods besluttet, at et evt. overskud fra koncerterne skal doneres til Støtteforeningen for Hospice Vendsyssel. Ved en lille højtidelig på Hospice mandag, den 27. januar kan de glade givere, repræsenteret ved formand Berit Heisel og kasserer Kim Poulsen, overrække en check på kr. 17.603 til formand for støtteforeningen Susan Christensen i overværelse af hospiceleder Birgitte Nielsen.


Ungdomsseminar.

Fredag, den 07. – søndag, den 09. februar 2020.

Musikkorps Sæby afholder for 27. gang ungdomsseminar, dette år for 400 norske ungdomsmusikere med instruktører og pårørende.

Årets arrangement vil med sikkerhed blive husket for to ting, nemlig en voldsom blæst med vindstød af stormstyrke og et vemodigt farvel til den mangeårige norske tovholder på seminaret Inger-Anne Staurseth.

Ungdomsseminaret er – traditionen tro – planlagt med ankomst fredag aften og afrejse søndag sidst på dagen, men sådan kommer det desværre ikke til at gå. Grundet meldinger om kraftig blæst og mange aflyste færgeafgange går deltagerne allerede tidligt lørdag i gang med at søge alternative hjemrejsemuligheder, og lørdag aften har mere end halvdelen af deltagerne forladt arrangementet. Efter morgenmaden søndag og en lille afslutningshøjtidelighed tager de sidste gæster af sted.

Formand for Musikkorps Sæby Berit Heisel siger i sin takketale bl.a.: ”En særlig og hjertelig tak fra os alle til dig Inger-Anne. Du har besluttet dig for at stoppe på posten som organisator, så 2020 bliver sidste gang, du står i spidsen for arrangementet på den norske side. Du har siden 1991, altså igennem 29 år stået for korpskryds, korkryds og samtlige ungdomsseminarer, og det kan du med rette være stolt af. Du har gennem årene ydet en kæmpe indsats, som vi alle vil sige dig stor tak for”.


Forår 2020 og Coronaudbrud

Den 12. marts 2020 blev Danmark lukket ned pga. Coronapandemien, ingen anede på det tidspunkt hvad der ventede os, hverken i Danmark, Europa eller verden over. Vores aktive foreningsliv i Musikkorps Sæby blev kun en uge før den årlige generalforsamling, som skulle have været afholdt den 19. marts, sat i bero på ubestemt tid. 4 uger senere, nemlig påskelørdag, var vi godt og vel 20 medlemmer som mødtes over ZOOM til et virtuelt samspil, som pga. tekniske problemer ikke blev den store succes, men det var dejligt at se hinanden igen, snakke og grine sammen og ikke mindst nyde en påskeøl med hinanden.

Den planlagte forårskoncert med Ivan Pedersen, som vi havde begyndt at reklamere for og sælge billetter til, blev aflyst og afholdes i stedet for den 25.10.2020. Vores rejse til musikvennerne i Mjölby sidst i juni måned, hvor byens 100-års jubilæum skulle markeres med en international musikfest, blev aflyst, den sidste flagnedspilningsdag den 09.08. bliver ikke afholdt og vores orkesterrejse til Harzen i starten af september bukker også under for Corona-retningslinjerne.

Den 08.05.2020 samlede vi 10 musiker og spillede en koncert ved plejehjemmet i Dybvad, for at glæde de ældre i vores kommune, som ikke må få besøg i hele denne corona-tid. Den 16.05. spillede vi en koncert mere for beboerne på Sæby Ældrecenter og vi er ved at planlægge flere af slagsen.

Vores almindelige dagligdag

 i Musikkorps Sæby forventer vi ikke tilbage før til august eller september, vi følger alle regeringens- og sundhedsvæsenets anbefalinger og retningslinjer, lige som resten af foreningslivet i Sæby og hele Danmark.

Flaget spilles ned også i sommer

Fra fredag den 19. juni kl. 21.00 og frem til og med den 9. august 2020 spiller Musikkorps Sæby og Sæbygarden atter flaget ned på Sæby Havn.

Denne sommer bliver ikke uden den årelange sommertradition på Sæby Havn, hvor trompetister fra Musikkorps Sæby og Sæbygarden hver aften spiller flaget ned fra nordmolen. Alligevel bliver alt ikke, som det plejer, på grund af den nuværende corona-situation.– Vi er desværre i en særlig situation i år – og derfor er det vigtigt, at alle følger myndighedernes retningslinjer og holder god afstand til hinanden. Det ansvar er jeg sikker på, at vi hver især tager på os – så vi kan passe godt på os selv og hinanden.Også hvis vi mødes på havnen, i løbet af sommeren, siger Birger Isaksen, Havnefoged i Sæby Havn.

På havnen bliver der i løbet af ugen opsat skilte, som henviser til, at man skal vise hensyn og holde god afstand til hinanden.Den store koncert aflyses Årets sidste flagnedspilning markeres normalvis med en stor friluftskoncert på havnen, hvor der er musik det meste af dagen – og som afsluttes med, at sommerens trompetister til slut spiller fra forskellige steder på havnen.

I år er den del desværre aflyst på grund af den nuværende situation – og i stedet markeres den sidste aften som de forrige, hvor flaget spilles ned kl. 21.00 ved alle de deltagende trompetister.

 

Generalforsamling. 

Torsdag, den 25. juni 2020.

Musikkorps Sæbys formand Berit Heisel kunne endelig byde velkommen til den ordinære generalforsamling med forsinkelse. Coronaen havde nemlig sat en stopper for at Musikkorpset kunne afholde sin generalforsamling planlagt til den 19. marts.

37 medlemmer af 48 var mødt op på Sæby Spektrum, da Musikhuset endnu ikke måtte benyttes grundet den lidt trange plads og corona restriktionerne.

Formanden kom i sin beretning ind på orkestret mange koncertaktiviteter med Musikkorps Sæby, Ibsens Kapel og Brass Ensemble Sæby som er undergrupper af musikkorpset. Det blev til mange arrangementer, og et af de helt store var afholdensen af den 16. Internationale Musikfest som Musikkorps Sæby har været vært for hvert 3. år siden 1974.

Det blev ikke til den store udskiftning af medlemmer i diverse udvalg, da flertallet blev genvalgt til deres poster. Dog havde bestyrelsen et medlem som blev udskiftet idet næstformanden Hans Højsted Kristensen ikke ønskede genvalg. I stedet blev Niels Østgaard indsat på posten.

 

Musikkorps Sæbys bestyrelse har efterfølgende konstitueret sig som følger:
Berit Heisel (formand), Niels Østgaard (næstformand), Kim Poulsen (kasserer), Steen Aggerholm (sekretær og kontaktperson til musikudvalget) og Alice Jacobsen (bestyrelsesmedlem). Orkesterets dirigent er fortsat Mogens BB Jensen.

 

18-08-20
Brass Ensemble Sæby gav koncert på Hospice Vendsyssel.

Støtteforeningen for Hospice Vendsyssel holdt i aftes “Sommersang light” for patienter og pårørende. På grund af Corona situationen, måtte vi desværre aflyse det planlagte arrangement for patienter, pårørende og støttemedlemmer.

MEN .. Brass Ensemble Sæby tilbød, at de i stedet ville komme og spille UDENDØRS for patienter og pårørende. Det fantastiske tilbud blev vi meget glade for – tusind tak for det.

Brass Ensemble Sæby – under ledelse af dirigent Dorthe Linde Jørgensen – havde sammensat et let sommerprogram med danske sange og andre kendte numre. Vi var meget heldige med vejret – det kunne ikke være bedre.

Flere patienter og pårørende havde sat sig godt tilrette på terrassen uden for deres stuer. En patient var kørt ud på terrassen i sin seng for at nyde koncerten i godt selskab med en sygeplejerske.

Inden selve koncerten fik patienterne tilbudt et glas Baileys med isterninger. Instrumenterne var varmet op, og så var alle klar.

Alle nød den skønne og rørende koncert. Der blev ivrigt – og fuldt fortjent klappet – også fra haverne tæt på Hospice Vendsyssel.

Efter en halv times skønne toner rejste en patient sig og takkede for, at hun trods sygdom fik lov at opleve endnu en koncert. Det var så rørende, men en fantastisk afslutning på koncerten.

Efter koncerten var Hospice Vendsyssel vært ved kaffe, te og lækker hjemmebagt kage fra køkkenet samt et glad portvin eller Baileys, øl og vand.

Der var dækket op til musikerne udendørs, så alle regler om afstand kunne overholdes.

Vi er meget taknemmelige for, at Brass Ensemble Sæby gjorde det muligt, at vi alligevel kunne holde sommersang – selv om det blev “sommersang light”.
De sagde oven i købet, at de meget gerne kommer igen en anden gang.

Tusind tak for en dejlig aften.
Støtteforeningen for Hospice Vendsyssel.

 

Musikkorps Sæby øver i det fri

MUSIK: Musikkorps Sæby øver for tiden udendørs.
Og den øvning kom i søndags beboerne i sommerhusområdet på Bjørnborgvej i Lyngså til gode

28. april 2021 Sæby Folkeblad:
Af Lisa Farum Kristiansen lisafarum@gmail.com

Hvor der er gårdsplads, nok parkeringspladser og vilje, der er der også vej.

– Vi har været enormt udfordret af forsamlingsforbuddet,
som stadig giver udfordringer, når vi er så mange og fylder så meget som vi gør, fortæller Berit Heisel,
som er formand for Musikkorps Sæby.

– Så vi har holdt pause indtil i søndags, hvor vi endelig kunne mødes fysisk igen, udenfor med god plads og
afstand, for at få spillet lidt sammen. Det lod sig kun gøre, fordi et af vores medlemmer var så venlig at lægge
gårdsplads til, så vi havde et sted med plads og læ.

Som køerne på græs

– Det var helt fantastisk at mødes fysisk igen, så vi havde
det lidt ligesom, når køerne kommer på græs første gang, smiler Steen Aggerholm, som er Musikkorps
Sæbys sekretær.

– Så fra nu af går det forhåbentlig kun fremad, så der
bliver åbnet mere op, så vi igen kan øve i vores vante
rammer i Musikhuset i Skolegade. Musikkorps Sæby har ligesom resten af Danmark været påvirket af coronapandemien og har stort set ligget stille for arrangementer siden marts 2020.

Da der blev åbnet lidt op i sommeren 2020 mødtes
korpset nogle få gange for at spille sammen i hallen ved
Sæby Spektrum. Her nåede musikkorpset også at få afholdt deres generalforsamling inden landet
for alvor lukkede ned.

Formanden for Musikkorps Sæby, Berit Heisel, nød at korpset kunne samles igen, trods de nye omgivelser

Virtuel musik hver for sig
– Det har været et yderst udfordrende år, fortæller Steen
Aggerholm.
– For vi er meget afhængige af forholdsvis godt og tørt
vejr, når vi skal have alle vores musikinstrumenter med.
Eksempelvis mødtes vi en enkelt gang på en parkeringsplads ved en virksomhed.

 

Flaget blev spillet ned for sidste gang i år.
Søndag den 8. august 2021.

Siden 1988 fyldes Sæby Havn med mennesker fra nær og fjern, hver aften hen over sommeren når Dannebrog spilles ned klokken 21.

Kun coronapandemien har været i stand til at lægge en dæmper på besøgstallet, men i denne sommer synes coronaen lagt på hylden, og her må den gerne blive liggende og samle støv.

En helt særlig andægtig stemning sænker sig ned over havnen og skibene, når trompetister fra Musikkorps Sæby og Sæbygarden spiller flaget ned.

Hver aften, siden opstarten 18. juni, er Dannebrog blevet spillet ned af syv dygtige trompetister, der på skift har stået på havnemolens lille scene og solo spillet et par af deres yndlingsmelodier.

Det er stort set de samme trompetister, der hvert år tager en tørn på havnen, men i år har det været en fornøjelse at høre debutanten Bastian Frederiksen, som i år er kommet med på holdet.

Men søndag 8. august var det slut for i år!

Den sidste aften er der tradition for at alle syv trompetister fordeler sig rundt på bådebroerne og på skift spiller hver en melodi inden de samlet spiller ”Der er et yndigt land”

En time forinden havde Musikkorps Sæby underholdt på værftsgrunden med et bredt repertoire af populære melodier.

Selv om Dannebrog nu er blevet strøget for sidste gang på havnen, bliver vort gamle nationale symbol stadig brugt flittigt på mærkedage og ved store begivenheder.

Som dansker kunne vi under OL ikke uden stolthed se Dannebrog gå til tops 11 gange, når de danske atleter har været på podiet for at modtage deres medaljer.

Sagnet siger at Dannebrog faldt ned fra himlen i 1219 ”slaget ved Tallinn”, med sine 802 år er Dannebrog verdens ældste flag.


 

Generalforsamling. 

Torsdag, den 2. september 2021.

Musikkorps Sæbys bestyrelse har efterfølgende konstitueret sig som følger:
Berit Heisel (formand), Niels Østgaard (næstformand), Kim Poulsen (kasserer), Steen Aggerholm (sekretær og kontaktperson til musikudvalget) og Ea Søe Andersen (bestyrelsesmedlem). Orkesterets dirigent er fortsat Mogens BB Jensen.

 

25-09-2021
Morgenmusik for et af vore medlemmer.

Stort tillykke med Guldbrylluppet Ruth & Jens Eckhardt.