Vores historie 2020-2024

2015-2019

2020-2024

2020 Nytårskoncert.

Lørdag, den 18. januar 2020.

I januar måned 2018 starter Musikkorps Sæby, hvad man håber skal blive en ny musikalsk tradition, nemlig en nytårskoncert i Sæby Kirke i et samarbejde med kirkens på det tidspunkt nyansatte organist Henrik Strøm. Grundet en omfattende renovering af kirkens kalkmalerier kan man ikke lægge hus til i 2019, men lørdag, den 18. januar 2020 kan man atter slå dørene op til ikke mindre end to koncerter kl. 14.00 og kl. 16.00.

Koncerterne samler 500 tilhørere, som bliver vidne til et flot og ambitiøst program, hvor den ene musikalske oplevelse afløser den anden i et uafbrudt og glidende forløb. Arrangørerne har gjort et scoop ved at engagere biskop Henning Toft Bro – med en fortid i folkemusikgruppen ”Tørfisk” – som dagens indleder og solist. De øvrige medvirkende er Musikkorps Sæby, organist Henrik Strøm, Blue Note Choir, en trio med Britta Aarup og Gitte Holtegaard på fløjter, akkompagneret af Jette Klarup på klaver samt en duo med Per Kristensen på trompet, akkompagneret af Henrik Strøm på klaver.

Det er forlods besluttet, at et evt. overskud skal doneres til Støtteforeningen for Hospice Vendsyssel i Frederikshavn, så det er nogle stolte arrangører der efter koncerterne kan oplyse, at man i den efterfølgende uge vil aflægge besøg på Hospice, medbringende en check på kr. 17.603.

Nytårskoncerten i Sæby kirke bliver en så stor succes, at arrangørerne ved en efterfølgende evaluering beslutter at gentage arrangementet i januar måned 2021.

Musikkorps Sæby donerer overskud fra nytårskoncert til Støtteforeningen for Hospice Vendsyssel.

Mandag, den 27. januar 2020.

Musikkorps Sæbys nytårskoncert i Sæby Kirke lørdag den 18. januar – arrangeret i samarbejde med kirkens organist Henrik Strøm – bliver en stor succes, musikalsk såvel som økonomisk. Ved to på hinanden følgende koncerter den pågældende lørdag eftermiddag samler musikkorpset 500 tilhørere, hvilket giver et pænt overskud.

Det er forlods besluttet, at et evt. overskud fra koncerterne skal doneres til Støtteforeningen for Hospice Vendsyssel. Ved en lille højtidelig på Hospice mandag, den 27. januar kan de glade givere, repræsenteret ved formand Berit Heisel og kasserer Kim Poulsen, overrække en check på kr. 17.603 til formand for støtteforeningen Susan Christensen i overværelse af hospiceleder Birgitte Nielsen.

Ungdomsseminar.

Fredag, den 07. – søndag, den 09. januar 2020.

Musikkorps Sæby afholder for 27. gang ungdomsseminar, dette år for 400 norske ungdomsmusikere med instruktører og pårørende.

Årets arrangement vil med sikkerhed blive husket for to ting, nemlig en voldsom blæst med vindstød af stormstyrke og et vemodigt farvel til den mangeårige norske tovholder på seminaret Inger-Anne Staurseth.

Ungdomsseminaret er – traditionen tro – planlagt med ankomst fredag aften og afrejse søndag sidst på dagen, men sådan kommer det desværre ikke til at gå. Grundet meldinger om kraftig blæst og mange aflyste færgeafgange går deltagerne allerede tidligt lørdag i gang med at søge alternative hjemrejsemuligheder, og lørdag aften har mere end halvdelen af deltagerne forladt arrangementet. Efter morgenmaden søndag og en lille afslutningshøjtidelighed tager de sidste gæster af sted.

Formand for Musikkorps Sæby Berit Heisel siger i sin takketale bl.a.: ”En særlig og hjertelig tak fra os alle til dig Inger-Anne. Du har besluttet dig for at stoppe på posten som organisator, så 2020 bliver sidste gang, du står i spidsen for arrangementet på den norske side. Du har siden 1991, altså igennem 29 år stået for korpskryds, korkryds og samtlige ungdomsseminarer, og det kan du med rette være stolt af. Du har gennem årene ydet en kæmpe indsats, som vi alle vil sige dig stor tak for”.