Vores historie
2000-2004

1971-1979 1980-1989 1990-1999 2000-2004 2005-2009 2010-2014 2015-2019 2020-2024

 

2000

Musikkorps Sæby byder velkommen til et nyt årtusinde.

Musik uden grænser
Musikkorps Sæby deltog i juni måned i den 13. Internationale Musikfest i Bad Bramstedt i Tyskland. 12 nationer og ikke færre end 2000 musikere deltog i musikfesten.

 

Generalforsamlingen den 10. august 2000

Travlt jubel-år for musikkorps
Musikkorps Sæby går et travlt år 2001 i møde. Det vil udover den 10. internationale musikfest i Sæby bl.a. byde på festligheder i anledning af korpsets 30 års jubilæum. Samtidig forberedes et besøg hos et engelsk venskabsorkester.

Til musikfesten, der afvikles i dagene den 29. juni – 1. juli, har allerede 24 orkestre og grupper fra seks lande meldt deres ankomst. Det er orkestre fra Norge, Sverige, England, Holland, Tyskland og Danmark.

Desuden venter Musikkorps Sæby også næste år at skulle afvikle et stort seminar for ungdomsorkestre og kor fra Norge. Yderligere vil man kunne finde Musikkorps Sæby til forskellige musikalske arrangementer, hvoraf nye er i støbeskeen til jubilæumsåret.

Korpset er desuden blevet inviteret til Maidstone i England på besøg af det engelske venskabsorkester Kent Police Band. der er allerede planlagt en række aktiviteter og koncerter i forbindelse med besøget.

Musikkorpset har i øvrigt netop afviklet generalforsamling. Her blev der udtrykt stor tilfredshed med bestyrelsens og musikudvalgets arbejde. Det er lykkedes at fastholde den gode stemning, som kendetegner orkestret. Samtidig observeredes musikalsk en god optimisme. Der var megen ros til Martin Bruun fra Aalborg Universitet, for sin professionelle måde at gribe undervisningen an på i musikkorpset. Samtidig har han medvirket til at skabe en god stemning blandt korpsets medlemmer og i et samarbejde med musikudvalget udvælge de rigtige musiknumre, som passer godt til korpset, varierende og i publikums smag.

I øvrigt kunne formanden, Jørgen Hyttel i sin beretning se tilbage på en sæson med mange arrangementer og et stort aktivitetsniveau omkring afvikling af seminar for ungdomsorkestre, kor-kryds med mere.

Generalforsamlingen sluttede med, at formanden uddelte hæderstegn til Karen Mortensen og Peter Udsen for 10 års medlemskab og Børge Valentin og Erik Madsen for 25 års medlemsskab.

 

På Musikkorps Sæby´s årlige generalforsamling blev følgende valgt til bestyrelsen og som herefter konstituerede sig således:

Jørgen Hyttel – formand
Jørgen Mellergaard – næstformand
Jørgen Hammer – sekretær / musikudvalgsmedlem
Jørgen B. Jensen – kasserer
Finn M. Nielsen – bestyrelsesmedlem / nyvalgt

Dirigenten hedder fortsat: Martin Bruun


2001

Nyskabelse blev et tilløbsstykke

Der er ingen tvivl, det skal gentages. Sådan lyder meldingen fra Frank Hejslet efter Musikkorps Sæby´s vellykkede nyskabelse – en nytårskoncert på restaurant Søbad med stuvende fuldt hus. Der var mere end udsolgt og det uden forudgående annoncering.

Arrangementet startede med en lækker buffet med nytårsmad fra hele verden. Derefter stod den på underholdning i godt halvanden time, inden der blev spillet op til dans. Underholdningen blev præsenteret af aftenens veloplagte konferencier, Ejvind Burholdt.

Fire dygtige dansepiger fra KB Danseskole i Sæby gav en forrygende opvisning, der høstede stort bifald og var med til at sætte stemningen i vejret. Dansenumrene afvikledes som indslag til Musikkorps Sæby´s nytårskoncert. Den viste at korpset står godt rustet til årets store begivenhed til sommer, den 10. Internationale Musikfest i Sæby med deltagelse af orkestre fra seks lande. Korpsets medlemmer har arbejdet ihærdigt i vinter og præsenterede flere nye ting. der var helt fortjent stort bifald til musikkorpsets flotte koncert.

Bifald var der også til Bangsbostrand Byorkester, som fulgte efter, inden Musikkorps Sæby igen stod på scenen – denne gang for at give koncert sammen med Tina Siel. Også under denne afdeling lød der bragende bifald adskillige gange.

Formanden for musikkorpset Jørgen Hyttel , deltog også i koncerten, selvom han kunne fejre 50 års fødselsdag. det kom ikke til at gå helt stille af. Han blev – som aftenens overraskelse – hevet frem på scenen, ønsket til lykke med fødselsdagen og takket for sine mangeårige indsats for musikkorpset, som han bruger rigtig mange fritidstimer på.

Ved midnat forlod de fleste af deltagerne dansegulvet for uden for Sæby Søbad at følge et flot festfyrværkeri, der var et effektfuld afslutning på et vellykket arrangement.

 

Musikalsk mylder på Sæbygårdskolen

609 nordmænd var i Sæby den 3. – 4. februar for at deltage i et seminar afholdt af Musikkorps Sæby.

Norsk er ikke et ukendt sprog i Sæby´s gader. Men lørdag formiddag fik man nærmest indtryk af, at Sæby for en stund var flyttet til vores broderland i Nord. Norsk her, der og alle vegne i midtbyen.

De mange nordmænd hvoraf de fleste bar børn og unge, var i Sæby, for at deltage i et stort musik-seminar arrangeret af Musikkorps Sæby og Stavern-Agnes Musikkorps fra Norge. Seminaret er efterhånden en tradition, men årets udgave, det ottende i rækken, var den hidtil største. Fra Norge var ikke færre end 419 ungdomsmusikere og 190 ledsagere med.

Vi har været lidt nervøse for, om vi kunne håndtere et så stort arrangement. En overgang syntes vi, at der var 150 for mange med fortalte Jørgen Hyttel formand for Musikkorps Sæby. nervøsiteten viste sig at være ubegrundet. De mange musikere udviste stor disciplin, og arrangementet forløb uden problemer.

De 609 norske gæster var indkvarteret på Sæby Vandrerhjem og Sæbygårdskolen, der hele weekenden var et stort musikalsk mylder. Klasselokalerne var omdannet til sovesale, og skolens storrum blev brugt som øvelokale og spisesal.

Nordmændene kom til Sæby lørdag morgen, og formiddagen var sat af til bytur. Om eftermiddagen blev der øvet på livet løs, og søndag kl. 11 spillede musikerne den indøvede musik på en velbesøgt koncert på Sæbygårdskolen.

 

Orkestre fra 6 lande til den 10. musikfest

Forberedelser: Præsidium indkaldt til det første møde

I dagene 29. juni – 1. juli bliver det svært at få ørenlyd i Sæby. Så vil musikere fra seks lande nemlig spille det bedste, de har lært – næsten uafbrudt.

Anledningen er den 10. Internationale Musikfest i Sæby arrangeret af Musikkorps Sæby. Omkring 20 orkestre fra seks lande har meddelt at de ønsker at deltage i årets internationale musikfest, fortæller Musikkorps Sæby´s formand, Jørgen Hyttel.

Musikkorpset afviklede musikfestivalen første gang i forbindelse med Sæby´s 450 års købstadsjubilæum i 1974. Siden har musikfesten været afviklet hvert tredie år. den er blevet en tradition, som hverken musikkorpset eller de deltagende orkestre vil undvære.

 

Præsidium nedsat
Musikkorps Sæby er langt fremme med de utallige forberedelser, der nødvendigvis skal gøres for at få tingene til at klappe – bl.a. indkvartering af de mange musikere og tilrettelæggelse af de mange koncerter, der vil blive afviklet i løbet af de tre dage. I forbindelse med forberedelserne har Musikkorps Sæby i øvrigt netop nedsat et præsidium, der består af samarbejdspartnere på en række områder. Det er vigtigt for os at have en række samarbejdspartnere for at sikre musikfesten et smidigt forløb, understreger Jørgen Hyttel.

 

Et brus af dansende toner

De er både grønne, røde, hvide og blå. De kommer fra seks forskellige lande. De er amatører, og de kan spille musik, så både måger og glæde letter. Weekenden bød på den 10. Internationale Musikfest i Sæby. 600 musikere fra i alt 18 orkestre slap tonerne fri i Sæby – blandt andet via forskellige koncerter rundt om i byen.

Lørdag formiddag var der tid for den stilfulde åbning af musikfesten. De mange orkestre marcherede ind på torvet på skift, tog opstilling og ventede dernæst på det næste orkester. Efter torvet til sidst var fyldt med musikere i alle farver, holdt formanden for Musikkorps Sæby og Borgmester Folmer Hansen hver en lille tale.

Midt på eftermiddagen mødtes alle orkestrene til karneval. Optoget gik fra Sæby Søbad og videre ind til midtbyen, hvor det helt store fest og farveorgie endte på p-pladsen ved Musikhuset.

I øvrigt bød musikfesten på koncerter i Sæbyhallen, reception på Sæby Rådhus, Gudstjeneste i Sæby Kirke og rigtigt godt vejr.

 

Ibsens kapel blev skabt.

Året var 2001 og Sæby var Nordjyllands kulturkommune.

Et kulturår uden Musikkorps Sæby var naturligvis utænkeligt, men der var arrangementer, hvor der var brug for en mindre gruppe musikere. Kulturårets flagskib var skulpturen på Sæby Havn, inspireret af Ibsens Fruen fra Havet, og så gav navnet Ibsens Kapel næsten sig selv. Kapellet bestod af statelige herrer i kjole og hvidt og høje hatte, og de bidrog til nogle uforglemmelige oplevelser. Der var især en glad sommerdag, da de uforfærdede gik om bord i en tømmerflåde og sejlede ned af åen. Med kun få centimeter til vandoverfladen. Da de så satte i med “Som en rejselysten flåde”, var der ikke et øje tørt! Og således blev Ibsens Kapel søsat.

 

Musikkorps Sæby runder de 30 år

Musikkorps Sæby har netop afholdt sin 30. generalforsamling og dermed kunnet fejre, at orkestret har eksisteret i 30 år. Det har været 30 fine år for det populære orkester, der hele tiden har formået at have et bredt spekter af aktiviteter – både musikalsk og socialt. Mange af aktiviteterne involverer således ikke bare medlemmerne, men også deres familier. –

Musikken er selvfølgelig omdrejningspunktet i musikkorpset, og orkestret arbejder altid seriøst med at tilpasse repertoiret, så det passer ind i medlemmernes og publikums smag. Derfor falder valget for det meste på det folkelige, men med en stor variation i valg af musikgenre.

 

Alsidigt orkester
Musikkorpset er alsidigt også i sin sammensætning. Orkestret tilbyder koncerter hvor hele orkestret på 38 musikere medvirker. Der er også mulighed for at bestille orkestret med mindre besætning til for eksempel kirkekoncerter, morgenmusik til sølvbryllupper samt gårdhavemusik.

Musikkorps Sæby har gennem årene været initiativtager til mange musikalske arrangementer i Sæby. Af de største kan nævnes de internationale musikfester, som har været holdt hvert tredie år siden 1974 – senest i juni i år med deltagelse af 18 orkestre fra 6 nationer.

Orkestret holder desuden weekendseminar for ungdomsorkestre, hvor der hvert år i februar måned deltager omkring 500 unge musikere fra ungdomsorkestre i det sydlige Norge. Disse arrangementer er blevet til i samarbejde med Musikkorpsets venskabsorkester i Stavern, Norge. Der har også de sidste 10 år været kor- og orkesterkryds for voksne amatørmusikere fra det sydlige Norge. Også dette arrangement er blevet til i samarbejde med Stavern-Agnes Musikkorps.

Musikkorps vil i øvrigt tage på venskabsbesøg hos det engelske orkester Kent Police Band som er hjemmehørende i Maidstone i Kent.

 

På Musikkorps Sæby´s årlige generalforsamling blev følgende valgt til bestyrelsen og som herefter konstituerede sig således:

Jørgen Hyttel – formand
Jørgen Mellergaard – næstformand
Finn M. Nielsen – sekretær
Jørgen B. Jensen – kasserer
Peter Bech Jensen – bestyrelsesmedlem / Musikudvalgsmedlem

Dirigenten hedder fortsat: Martin Bruun


2002

What a wonderful night

SUCCES: Ukrukket og charmerende stjerne tog publikum med storm……… og Musikkorps Sæby fik en oplevelse af de store.Medlemmerne af Musikkorps Sæby fik en stor oplevelse, da den anerkendte trompetist Per Nielsen lørdag den 19. januar lagde vejen forbi for at deltage i en musikalsk workshop med efterfølgende koncert på Sæby Søbad.Per Nielsen, der har utallige pladeudgivelser på bagen, var en glimrende inspirator, og musikkorpsets medlemmer fik stort udbytte af hans besøg. P.t. er Per Nielsen et kæmpe hit herhjemme. Hans seneste plade har ligget stabilt i top 10 på sanglisterne. Når han ikke spiller solo og fylder tusindvis af danske hjem med blid trompetmusik, spiller han i Sønderjyllands Symfoniorkester.Musikkorps Sæby havde forberedt sig på besøget og koncerten i et halv år. På øveaftener har orkestret haft ikke færre end syv instruktører til de forskellige instrumentgrupper. Så orkestret var godt klædt på, hvilket publikum da heller ikke var et sekund i tvivl om.

Første afdeling af aftenens koncert stod Musikkorps Sæby for. Klapsalverne bragede. Og blev endnu kraftigere, da Per Nielsen indtog scenen sammen med korpset i den helt fantastiske anden afdeling, der bød på et varieret program med den tyske march “Der alta Dessauer” som et af de mange højdepunkter – og et solostykke, der vekslede mellem orkester og Per Nielsen som solist.

Et ekstranummer skulle han naturligvis give. Og det blev helt efter programmet Louis Armstrongs udødelige “What a wonderful world”.Solotrompetisten Per Nielsens fortolkning af denne klassiker var med til at slå en streg under, at de godt 200 tilhørere og deltagere i Musikkorps Sæby´s succesrige nytårskoncert havde en aldeles “wonderful night” – ja “what a night”.

Hans Ole Kalhøj var aftenens konferencier.

 

I tusindvis sagde farvel til sommeren
på Sæby Havn

Flagnedspilning: Folk stod som sild i tønde på en herlig sommeraften

Søndag den 4. august på en af årets bedste sommeraftener var der flere tusinde mennesker – et kvalificeret skøn er 4000-5000 for at sige farvel til sommeren på Sæby Havn med glade danske toner. Sommerens sidste flagnedspilning samler traditionen tro et stort publikum, men der har aldrig været så mange som i år. Men vejret indbød også til en aften på havnen.

Publikumstræffer
I skolernes sommerferie er flaget blevet spillet ned hver aften på havnen siden 1988 ved en trompetfanfare – og som regel i overværelse af et stort publikum sammen med gæstende lystsejlere. Tusindvis af turister og fastboende har i sommerens løb fulgt den få minutter lange publikumstræffer. Hver aften er fanfaren blev efterfulgt af en fædrelandssang.

Tjansen har medlemmer af Musikkorps Sæby og Sæbygarden stået for efter en vagtplan.

Klapsalver
Og var folk ikke i godt humør, da de tog hjemmefra, blev de det, da de nåede havnen. Folk blev nemlig mødt af glade toner. I en times tid inden årets sidste flagnedspilning gav Musikkorps Sæby koncert og høstede fortjente klapsalver. Fortjente klapsalver var der også i forbindelse med flagnedspilningen.

Glade sommerdage
Søndag den 11. august arrangerede Kulturelt Samråd for anden gang “Glade Sommerdage” på plænen ved Clasens Gård, Algade 3 i Sæby.

Der er ingen tvivl om, at dette lille grønne område har bevaret en del af den oprindelige charme, og når samtidig medlemmer fra Musikkorps Sæby møder op i nydeligt sort dress, og dejlige damer vimser rundt med prægtige hatte, så er man stemningsmæssigt sporet ind på 1890 og deromkring.

Oplæsning af eventyr, eventyrspil, Herman Bang, musik, Café Sommerglæder og syngepiger var kun en del af festlighederne – det hele pakket ind i et roligt tempo, langt væk fra luftgynger, radiobiler og lange lørdage med tyrolerlook.

 

På Musikkorps Sæby´s årlige generalforsamling blev følgende valgt til bestyrelsen og som herefter konstituerede sig således:

Jørgen Hyttel – formand
Jørgen Mellergaard – næstformand
Finn M. Nielsen – sekretær
Poul Edmund Nielsen – kasserer / Nyvalgt
Peter Bech Jensen – bestyrelsesmedlem / Musikudvalgsmedlem

Dirigenten hedder fortsat: Martin Bruun


2003

Små justeringer ved årsskiftet

Vi har desværre måttet justere lidt i bestyrelsen idet vores musikven og bestyrelsesmedlem Poul Edmund grundet sygdom har måttet melde fra på ubestemt tid.

Bestyrelsen har herefter følgende sammensætning:

Jørgen Hyttel – formand
Jørgen Mellergaard – næstformand
Finn M. Nielsen – sekretær / kasserer
Berit Hejslet – bestyrelsesmedlem – indsat som suppleant
Peter Bech Jensen – bestyrelsesmedlem / Musikudvalgsmedlem

Dirigenten hedder: Frank Hejslet

 

Musikkorps Sæby har fuld tryk på

Travl julemåned med koncerter udendørs, på institutioner og i kirke og mange marchture

Medlemmerne af Musikkorps Sæby oplever en travl tid. Her i julemåneden er der for alvor tryk på. Musikkorpset deltager i en lang række arrangementer i både større og mindre grupper. Musikkorpset har bl.a. dannet flere grupper, der startede julemåneden med at spille julemelodier for beboerne og personalet på Børnehjemmet Åhaven i Sæby.

Desuden medvirker Musikkorps Sæbys store nisseorkester flere gange i forbindelse med Sæby Handelsstandsforeningens mange aktiviteter i julemåneden. Musikkorps Sæby har ligeledes en speciel kirkegruppe der traditionen tro, skal medvirke ved en kirkekoncert i Volstrup Kirke i øvrigt sammen med MAS-koret.

Senere på måneden skal Musikkorps Sæby give koncerter for beboerne på Sæby Ældrecenter, Østervrå Ældrecenter samt på Amtets psykiatrisk plejehjem Mariested i Sæby.

 

Nytårskoncert på Sæby Søbad

Uddrag af Nordjyske Stiftstidende den 20.01.2003

Sikken dejlig aften. Det var svært for aktørerne at holde op. De kunne simpelthen ikke, så det blev en nytårskoncert på overtid. Den tog vi næsten 200 ved bordene gerne med. For vi var i godt selskab. Rigtigt godt endda. Det planlagte ekstranummer “What a wonderfull World” var lige den afslutning der skulle til. Musikkorps Sæbys årlige nytårskoncert syntes at være kommet for at blive. Den tredje af slagsen på Restaurant Sæby Søbad blev en dundrende succes. Viste at der også kan skabes noget stort ved medvirken udelukkende af lokale kræfter.

Musik-, sang- og teaterlivet har det tydeligvis virkelig godt i Sæby, blev der leveret mange beviser for, da Hans Ole Kalhøj som en veloplagt konferencier førte os igennem en koncert med musik og sang spændende over et bredt repertoire.

 

Alsidighed
Første afdeling gav et glimrende indtryk af det alsidige repertoire, Musikkorps Sæby mestrer – og indtrykket blev bestemt ikke dårligere i den show-prægede anden afdeling. Da blev det for alvor skabt nytårsstemning. Dirigenten Frank Hejslet havde styr på tingene. Hvad andet med de musikere! I flere af numrene blev det ind imellem budt på solostykker af medlemmerne.

 

Flot debut
I nogle af numrene optrådte den lokale konservatorieuddannede sanger og organist Eva Lorenzen som solist. Hun høstede bragende bifald for sin sangkunst. Tog publikum med storm. Det var første gang, hun optrådte ved en koncert i Sæby uden for kirken. Men det bliver garanteret ikke den sidste. Der skal nok blive sendt bud efter hende. Hendes sangtalent fortjener rigtig mange at høre. I pausen mellem de to afdelinger kom “Skovens syngepiger m/k” på scenen for at levere festlig bakkesangerinde-underholdning med to mandlige islæt. Det var virkelig fornøjeligt.

Og efter ekstranummeret “What a wonderfull World” var alle enige: Sikken wonderful aften – indledt med buffet og afsluttet med efterfølgende dans og festfyrværkeri. Restauratør Lars Jeppesen og hans personale havde også deres andel i en succes, som det kan blive svært at leve op til.

 

Musikalske nordmænd fyrede op under Sæby

Uddrag fra Nordjyske Stiftstidende 03.02.2003

Musikseminar: 460 norske amatørmusikere og 140 ledsagere på besøg i Sæby.

Ikke færre end 460 unge norske amatørmusikere og 140 ledsagere mødes i den kommende weekend til et to-dages musikseminar på Sæbygårdskolen og Sæby Fritidscenter. Det er i år ti år siden, at Musikkorps Sæby sammen med medlemmer fra Stavern-Agnes Musikkorps i Norge – Stavern er Sæbys tidligere venskabsby – sammen arrangerede det første seminar for unge amatørmusikere. – Formålet med arrangementet er at styrke musikglæden blandt de unge under kammeratlige former, fortæller formanden for Musikkorps Sæby, Jørgen Hyttel.

 

Alle i sving
Musikkorpset står som praktisk arrangør og sikrer sig derved en pæn lille indtægt. den sikres i kraft af, at næsten alle musikkorpsets medlemmer og ægtefæller med flere deltager i det omfattende praktiske arbejde. De har afsat hele weekenden dertil. Alle har fået et arbejdsområde, som de skal tage sig af, så gæsterne føler sig godt tilpas under opholdet.

– Det har ikke været helt uproblematisk at få de mange mennesker indkvarteretpå skole og vandrerhjem, men det er lykkedes. Alle disponible rum bliver godt udnyttet, fortæller Jørgen Hyttel.

 

Programmet
De mange musikere og forældre kommer fra forskellige orkestre, fortrinsvis fra området omkring Larvik-Oslo. Arrangementet starter lørdag morgen, hvor de norske gæster ankommer med Color Line til Frederikshavn og straks fortsætter til Sæbygårdskolen, hvor musikseminaret afvikles. Derefter vil alle blive indkvarteret i henholdsvis Sæbygårdskolens klasselokaler og på Sæby Vandrerhjem og andre steder. De unge, der er i alderen 9-25 år bliver derefter delt op i musikgrupper efter alder og musikalsk kunnen. Hver gruppe får sin egen gæsteinstruktør.

Lørdag formiddag får nordmændene også lejlighed til at se lidt på Sæby, så byens forretninger kan forvente en større invasion af norsktalende musikanter og forældre. Lørdag eftermiddag går det slag i slag med de mange musikalske gøremål – krydret med socialt samvær.

Søndag formiddag afvikles en koncert, hvor grupperne spiller de indøvede musikstykker for hinanden i Sæbyhallen. Søndag eftermiddag vender de mange unge musikere igen hjemad – forhåbentlig en oplevelse rigere.

 

Musikkorps Sæby til Glenn Miller koncert

58 musikere og ledsagere fra Musikkorps Sæby tog imod tilbuddet om, at deltage i et af korpset mange tilbud om at lave noget socialt sammen og styrke sammenholdet i orkestret.

Hvad kunne være mere relevant end at deltage i et arrangement for at høre det verdensberømte Glenn Miller Orchestra. Muligheden for at høre dette spændende orkester var til stede fredag den 21. februar 2003. Så derfor bestilte Musikkorpset en bus og tog af sted til Aalborg Kongres & Kultur Center.

Som de fleste ved har orkestret eksisteret i mere end 60 år og har fået en hel verden til at lytte og ikke mindst danse til de populære evergreens.


2004

På Musikkorps Sæby´s årlige generalforsamling blev følgende valgt til bestyrelsen og som herefter konstituerede sig således:

Jørgen Hyttel – formand
Jørgen Mellergaard – næstformand
Finn M. Nielsen – kasserer
Jørgen Hammer – sekretær og medlem af musikudvalg
Steen Aggerholm – bestyrelsesmedlem

Dirigenten hedder: Frank Hejslet

 

Spiller på de rigtige tangenter
Musikkorps Sæbys nytårskoncert blev endnu en gang en succes.

Musikkorps Sæby kender kunsten at spille på de rigtige tangenter – og det både musikalsk og i arrangørrollen. Det gælder også nytårskoncerten på Restaurant Sæby Søbad. Den har udviklet sig til en – god tradition. Den vil hverken publikum eller orkestermedlemmerne undvære. Restauranten var fyldt til sidste plads med ca. 225, der fik en både kulinarisk og musikalsk oplevelse.

Der står efterhånden sådan et ry omkring musikkorpsets nytårskoncert, at billetterne på det nærmeste bliver revet væk – og i år måtte mange konstatere, at det ikke hjalp, at de var sat på venteliste.

Hans Ole Kalhøj guidede publikum gennem koncertens to afdelinger, mens dirigent Frank Hejslet svingede taktstokken – og også havde sin andel i, at publikum levede med.

Solonumrene stod aftenens gæstesolist, solotrompetisten Per Hyttel, især for. Han gik godt i spænd med Sæby-orkestret og nød tydeligvis at være tilbage i fødebyen – og viste, at han ikke alene er en dygtig musiker, men også har en fantastisk sangstemme, som gik ind hos alle, da han sang et dejligt stykke fra musical´en Chess.

Per Hyttels musikalitet spænder vidt. Den professionelle musiker er solotrompetist i Slesviske Musikkorps og kapelmester på revyen Rottefælden i Svendborg. Desuden har han sit eget tre mands danseorkester Moondance, som spillede op til dans, da koncertens sidste ekstranummer havde lydt nydt af publikum – og forstod at få folk ud på dansegulvet.


Uddrag fra Nordjyske Stiftstidende

11. Internationale Musikfest i Sæby
Tre festlige dage efter næsten halvanden års forberedelse

Modsat for tre år siden trækker Musikkorps Sæby og Sæby Handelstandsforening på samme hammel i forbindelse med afviklingen af den 11. internationale Musikfest i Sæby.

For tre år siden kørte musikkorpset og handelstandsforeningen hver deres løb, selvom musikfesten og Open by Night-arrangementet faldt sammen. Det bliver også tilfældet i år ved den 11. internationale Musikfest.

Men denne gang med et samarbejde, der indebærer, at aktiviteter i forbindelse med musikfesten bliver hovedelementer i den underholdningsmæssige del af Open by Night-arrangementet. Vi har udliciteret store dele af musikfesten til handelstandsforeningen. Det betyder, at vi først og fremmest kan koncentrere os om det musikalske og om at være værter for vore musikalske gæster, fortæller formanden for Musikkorps Sæby, Jørgen Hyttel.

Med samarbejdet er der lagt op til en form for byfest, hvor mange gode kræfter tager del, siger Peter Andersen fra Sæby Handelstandsforenings bestyrelse. Store Torv og Musikcaféen på p-pladsen ved Musikhuset bliver omdrejningspunkterne både under Open by Night arrangementerne og de to øvrige dages musikfestaktiviteter.

Musikkorps Sæby har i store træk programmet for de tre dages festligheder på plads. Størsteparten af de deltagende orkestre har være med tidligere, men der vil også blive præsenteret flere nye og spændende orkestre i år. Således vil musikfesten for første gang have deltagelse af orkestre fra Polen og Tjekkiet. derimod kommer der denne gang ikke besøg fra Sæbys svenske venskabsby, Tranås. I alt samler musikfesten ca. 750 musikere.

Deltagende orkestre:
– Jugendblasorchester Zlin – CZ
– Jugendblasorchester Drawsko Pomorskie – PL
– De Blauwe Jungskes – NL
– Kent Police Band – UK
– B.T. Orchester Bad Bramstedt – D
– BTO Light – D
– Stavern-Agnes Musikkorps – N
– Stavern-Agnes Musikkorps (SAMK) – N
– Porsgrunn Janitsjarorkester – N
– Porsgrunn Saxophone Orchester – N
– Lardal Musikkorps – N
– Borgen Oldis – N
– “Bølern” Bøler & Ullern Janitsjarkorps – N
– Bestum Stasmusikk – N
– Harmoniorkestret BBB – DK
– FDF Pipe Band Frederikshavn – DK
– Højer Frivillige Brandværnsorkester – DK
– Orkesterforeningen Kragskovhede – DK
– Bang & Olufsens Harmoniorkester – DK
– Sæby Tyrolerorkester – DK
– Sæbygarden – DK
– Ibsens Kapel – DK
– Musikkorps Sæby – DK

 

 

Dette skete også i 2004
Uddrag fra Nordjyske Stiftstidende


Sæbygaardskolens 30 års jubilæum

Sæbygaardskolen stod næsten på den anden ende; da der var inviteret til et ikke helt normalt åbent hus -arrangement. 500 børn og voksne fyldte skolens største storrum, da der af skoleinspektør Hanne Bjørnager blev budt velkommen til fødselsdagsfesten. Også Musikkorps Sæby var mødt op og bidrog på festlig vis til underholdningen.

 

  Nyt bibliotek blev officielt indviet med fanfarer og flotte ord
De var glade alle dem, der var mødt op på det nye bibliotek i går til officiel indvielse. Masser af smil, masser af flotte ord, fanfarer, skuespil og musik – jo, der er højt til loftet. Borgmester Folmer Hansen klippede snoren, og lederen af biblioteket, overbibliotekar Mette Caspersen, kunne konstatere, at det var på høje tid med en ny bygning, da den gamle bygning var ved at være slidt op.

 

Flaget spilles ned
Traditionen tro bliver der også i år trompetfanfare på Sæby Havn. I perioden lørdag den 19. juni til søndag den 8. august kan man igen opleve den specielle atmosfære på havnen, når medlemmer af Musikkorps Sæby og Sæbygarden på skift spiller flaget ned.

 

Sommerkoncerter i Sæby Kommune
I løbet af sommeren arrangerer Kulturelt Samråd i Sæby en række koncerter. Lørdag den 27. juni giver Musikkorps Sæby sammen med tre udenlandske gæsteorkestre aftenkoncert på Sæby Havn.

8. august er det igen Musikkorps Sæby, der giver koncert på Sæby Havn, hvor flaget spilles ned for sidste gang i år. 11. august11. august er der sommerkoncert hos Gdr. Bertelsen i Lyngså. 15. august vil Ibsens Kapel underholde på arealet bag Sæby Museum, og alt i alt håber Kulturelt Samråd på, at borgerne vil glæde sig over den livsduelige og livsglade musiktradition, der findes i Sæby Kommune.

 

På tur til Prag

Musikkorps Sæby med ledsagere besøgte den 1.-5. september Prag i Tjekkiet.

50 deltagere havde tilmeldt sig turen, som foregik med Nilles Busrejser fra Dybvad. Der var afgang fra Sæby kl. 04.30 om morgenen, og så gik det derudad indtil kl. 21.00.

Efter en god nats søvn var medlemmerne klar til torsdagens program, som var besøg på Kongeborgen Hradczany med Sct. Veits Katedralen og Guldsmedegaden og ikke at forglemme Karlsbroen. Senere på dagen var der planlagt besøg på det store bryggeri Staropramen. Dagen sluttede med stor folkloreaften og et besøg ved den kendte Fontænen Krizikovafontana.

Fredag var der igen afsat tid til byrundtur på egen hånd, hvor der var lejlighed til at handle mange spændende steder og til meget fornuftige priser. Fredag eftermiddag gav Musikkorps Sæby sin første koncert i en stor udendørs restaurant med navnet “Under uret”. Stedet er meget populært i Prag, og stemningen var helt i top, da orkestret gav koncert. Aftenen sluttede med en stemningsfuld rundtur i byen.

Lørdag besøgte orkestret glasfabrikken Rueckel Crystal Nizbor, hvor der blev lejlighed til at se produktionen af de særprægede og dekorative krystalvarer. Lørdag aften var der arrangeret sejltur på Moldau. Musikkorps Sæby spillede på dækket af en af de store flodbåde, og mange var mødt op til denne sejltur for at opleve musikken og den særlige stemning, der var på en helt stille aften med flot vejr.

Søndag morgen meget tidlig gik det atter hjemad, og endnu en tur var veloverstået.