Vores historie
2010-2014

1971-1979 1980-1989 1990-1999 2000-2004 2005-2009 2010-2014 2015-2019 2020-2024

 

2010

På generalforsamlingen torsdag den 19. august blev der lidt udskiftning i bestyrelsen.

Bestyrelsen består herefter af:

Inge Nørbjerg Rasmussen – formand
Jørgen Hyttel – næstformand
Lisa Frederiksen – medlem af musikudvalg
Mogens Aarup – sekretær
Mona Pilgaard – kasserer – Tak til Finn for mange år på posten Dirigenten hedder stadigvæk: Mogens B. B. Jensen

2011 sunget og blæst et stykke

400 gæster blev begejstret på Hotel Viking i lørdags, da sangeren Ivan Pedersen optrådte som gæstesolist ved årets Nytårskoncert på Hotel Viking med Musikkorps Sæby. Stemningen i salen fik et hak opad, da Ivan Pedersen herefter entrerede scenen. Mellem de musikalske numre, krydrede Ivan Pedersen lidt historik på numrene, ved at fortælle lidt om sin egen brede og afvekslende sangkarriere.

Første del af koncerten sluttedes med nummeret ”Tritsch–Tratsch Polka” af Johan Strauss, men fremført i James Last stil og sidst og ikke mindst ”Pomp and Circumstance” med fællessang og flagviften, som fik hele salen op på tæerne.I pausen – mens desserten blev nydt i salen – underholdt Ivan Pedersen solo med pianist Jette Klarup med forskellige kendte numre.  Og der blev også lige tid til at få halvlegsresultatet fra håndboldkampen mellem Danmark og Polen.


2011

Se videoNytaarskoncert 2011

Efter pausen fulgte musik af Musikkorps Sæby, og så kom Ivan Pedersen igen på scenen og satte rock i koncerten.Herefter fik publikum lige lov at smage lidt på Laban-tidens numre. Og så var tiden kommet til at lade tankerne falde tilbage på den kendte danske sanger og personlighed Flemming Bamse Jørgensen, som jo skulle have været hovednavnet ved denne Nytårskoncert. Det kunne ikke gøres bedre end med ”I en lille båd der gynger” med Ivan Pedersen, Musikkorpset og publikum.

Sidste del af nytårsraketten blev fyret af som Radetsky March og ”Champagne Galoppen”, som dog lige skulle instrueres til publikum først. Da hver kuvert i salen havde fået en papirspose, som skulle springes på netop det sted, hvor champagneproppen skulle lyde – og det lød, som om det slet ikke var så nemt endda. Men propperne sprang fornøjeligt og aftenen fortsatte med dans til Hotel Vikings husorkester.

Vi ses igen til næste års Nytårskoncert – og hvem mon så gæstesolisten er?

 

550 unge norske musikere gæster Sæby i weekenden
2. februar 2011 – saebyavis.dkMusikkorps Sæby er for 18. gang vært for Musikseminar for ungdomsorkestre.

seminar-2011-2

seminar-2011

Ca. 550 unge norske amatørmusikere og ledsagere mødes i weekenden den 4. – 6. februar til musikseminar på Sæbygårdskolen og i Sæby Fritidscenter. Der er nu 18. gang og dermed 18 år siden at Musikkorps Sæby sammen med medlemmer fra Stavern-Agnes Musikkorps i Norge igangsatte det første seminar for unge amatørmusikere. Formålet med arrangementet er ifølge programmet, at styrke musikglæden blandt de unge under kammeratlige former.

De mange musikere og forældre, kommer fra 25 forskellige orkestre fortrinsvis fra det sydlige Norge.Arrangementet starter sent fredag aften, hvor de norske gæster ankommer med Color Line til Hirtshals. Herefter går turen i bus til Sæby Fritidscenter og Sæbygårdskolen, hvor arrangementet afholdes. Efter ankomsten bliver alle indkvarteret i henholdsvis Sæbygårdskolens klasselokaler i Sæbyhallen og på Sæby Vandrehjem. Efter fortjent morgenmåltid, serveret i hallen lørdag morgen, vil de mange musikere og ledsagere sikkert benytte lejligheden til at se på byens forretningsliv, ligesom det har været tilfældet tidligere år.

Mange vender i øvrigt ofte tilbage til Sæby for at besøge byen ikke mindst i sommerperioden. Flere tusinde musikere og ledsagere har gennem tiden deltaget i Seminarer, Kor Kryds og Internationale Musikfester i Sæby med Musikkorps Sæby som arrangør. De unge, som er i alderen 10 – 25 år bliver delt op i 4 musikgrupper, alt efter alder og musikalsk kunnen, og hver gruppe har sin egen professionelle gæsteinstruktør. Der arbejdes med 4-5 numre i de enkelte grupper og med forskellige sværhedsgrader.

Lørdag eftermiddag går det slag i slag med de mange musikalske gøremål, krydret med socialt samvær. Lørdag aften slappes der af, og Musikkorps Sæby sørger for forskellig underholdning for de mange unge og deres ledsagere, bl.a. diskotek og biograf. Søndag formiddag fortsætter øvelserne frem til kl. 12.30 Efter fortjent frokost er alle klar til at præsentere de indøvede numre for publikum ved en koncert i Sæby Fritidscenter som starter kl. 13.30.Ved 15.30 tiden, søndag eftermiddag, er det så småt ved at være tid for nedpakning af ”musiklejren” igen og rejse hjemad, forhåbentlig godt fyldt med oplevelser og en del rigere på musikalsk kunnen. Næsten alle Musikkorpsets 55 medlemmer og deres ledsagere deltager i arbejdet med tilrettelæggelse og gennemførelse af arrangementet og har afsat hele weekenden hertil. Alle har fået et arbejdsområde, som de skal tage sig af, så gæsterne føler sig godt tilpas under hele opholdet.

Det er i øvrigt en stor glæde for Musikkorpset at kunne bidraget til sådant et musikalsk træf, som falder i fin tråd med hvad Musikkorps Sæby står for: nemlig at bidrage til udbredelse af glæden ved musikken i samspil med andre.

 

SÆBY FOLKEBLAD
Onsdag den 11. maj: Af Marianne D. Cornett
Kærlighed til musikken binder dem sammen

2010-nyt-billede

Med tonerne fra Musikkorps Sæbys øveaften i kulissen sidder jeg i huset, hvor musikerne samles til øveaften hver eneste torsdag. Orkesteret kan fejre 40 års jubilæum den 18. maj, og det bliver med en stor koncert i Manegen samme dag kl. 19.30. Musikkorpset, som er et harmoniorkester, er ikke rigtig til at komme uden om. Publikum ser dem optræde overalt i bybilledet – og i landsdelen. Selv har jeg sammen med tusinde andre lyttet til muntre koncerter på torvet, stringente opvisninger i musikhuse, og allerdejligst, når en enlig trompet har spillet solen ned på havnen i sommermånederne.

 

Musikalsk wunderkind
Ved siden af mig sidder  26-årige Jette Klarup, wunderkind på lyre, klaver, fløjte, violin, sax, bas, guitar – og så skriver hun i øvrigt også musik i sin fritid. – Jeg kom med for fem år siden ved Musikkorpsets berømte nytårskoncert. Så var jeg solgt. Jeg tror, at jeg altid vil blive ved med at spille her. Det er et hyggeligt orkester, hvor alle går op i alles ve og vel. Vi er en meget social gruppe, der hygger os gevaldigt. Fælles for os er den stærke følelse af at ville musikken. Vi brænder for det, og det kan man mærke, når vi spiller. Musikkorps Sæby er lige mig. Vi har kageklub, kaffeklub og ølklub – så en stor del af vores succes, tror jeg stammer fra, at vi kan lide at være sammen. Ja, ud over at vi altså er gode til at spille, smiler Jette Klarup. På eventyr med musikken Hun arbejder som lærer i Vestbjerg, bor i Aalborg – og tager turen hver torsdag til Musikhuset, hvor der øves. En køretur hun gerne tager. – Til sommer skal jeg med til Berlin for at spille. Det er min første udenlandstur med orkesteret, og den glæder jeg mig rigtig meget til. Og pist væk er hun, fordi hun skal til en fødselsdag andetsteds i byen. Der er stor aldersmæssig spredning i orkesteret, der har aktive musikere fra 20-82 år – fra Sæby, Frederikshavn. Dronninglund, Brønderslev og Aalborg.

 

Kan ikke lade ære med at spille
Ole Møller flyttede fra Hals til Sæby for fem-seks år siden. Før var han skoleinspektør, og da han havde ikke så meget tid til at dyrke sit euphonium (en stor basun). Ham har spillet som spejderdreng – siden han var ti år. Men hvorfor så musikken nu? – Jamen det er da svært at lave være med at spille. Det giver sådan nogle gode musikalske og sociale oplevelser.

Da vi flyttede herop, kendte min kone og jeg ganske få mennesker, men det kom vi godt nok hurtigt til, da jeg begyndte at spille. Jeg føler mig velkommen i orkesteret, hvor vi har et ualmindeligt fint samarbejde. Her er ingen kliker eller skjulte dagsordener. Vi er fælles om musikken i et rummeligt orkester, der består af både formidable, habile musikere – og musikere, der lige er begyndt. Og jeg holder ikke op med at komme her, før jeg ikke længere kan gå herop, smiler Ole Møller.

 

Orkestre som perler på en snor
At være med fra startet af orkesteret siden 1971 må være noget ganske særligt. Det har Finn Malling prøvet. – Jeg spiller flygelhorn, som er lidt dybere end trompet. Og jeg var én af de første, der var til optagelsesprøve. Jeg har også spillet trompet i Østervrå Drengeorkester – med den navnkundige Kaj Kjær fra Dybvad som dirigent. Han kunne godt være skrap, så der lærte man noget.

I militæret spillede jeg også, og så spiller jeg i Sæby Tyrolerorkester og Brønderslev Bigband, fortæller Finn Malling. Ja, han spiller altså, når han ikke arbejder fuldtids på slagteriet. Musikken stopper aldrig- Jeg er stolt af at spille i Musikkorps Sæby. Det giver en ganske særlig glæde. Jeg plejer at sige: vi bruger ikke piller – vi spiller.

Vi får dejlig musik ud af at kigge på en seddel med masser af sorte pletter. Det er da fantastisk – og det er livskvalitet. Vi er glade og folk bliver glade, når vi spiller for dem. Hvad mere kan man ønske sig. Jeg holder først op med at spille, den dag Frank Hejslet, byens allersødeste bedemand, der også spiller i Musikkorps Sæby) lægger mig i kisten, slutter Finn Malling.

Så fik vi det på plads – selv om der er én ting, der godt kan bekymre den ny bestyrelsesformand Inge Nørbjerg og orkesterets medstifter og formand gennem 25 år Jørgen Hyttel. Og det er, at musikernes gennemsnitsalder er midt i 50’erne. ”I get a kick out of you”- Musikken betyder alt i mit liv. Jeg nyder at være sammen med glade mennesker. Det er afstressende og jeg er ikke den eneste, der får et kick af at spille. Men da jeg har været med til at starte korpset i 1971, bekymrer det mig en gang i mellem, at vi ikke har flere unge musikere.

Vi har fem-seks stykker, men det ville være ideelt, hvis vi kunne få fem-seks til. Mogens Jensen er en knaldgod dirigent, så der er ingen risiko for, at vi ”synker niveauet”. Men vi vil godt have lidt flere unge med, så vi ved, at Musikkorps Sæby vil blive ved med at spille, siger orkesterets Nestor – Jørgen Hyttel.

En af måderne på at få flere unge til at interessere sig for orkestermusik, og samtidig få lidt indtægter til korpskassen, er, når Musikkorps Sæby afholder musikseminar. I februar blev det 18. seminar holdt for unge, danske og norske musiklystne, og 550 unge musikere fra Norge. For orkesteret kan nogle gange få store udgifter – f.eks. når uniformerne skal udskiftes – en udgiftspost på et godt stykke over 100.000 kr.

Inge Nørbjerg Rasmussen, den nuværende bestyrelsesformand gennem tre år, spiller tenorsax. – Musik har altid været mig. Og hér leverer vi en god vare, som vi er stolte af. Også det sociale er velfungerende, for vi er en en fasttømret gruppe af musikalske mennesker, der har forpligtet os på at præsentere publikum for masser af god musik. Og det er vores faste forsæt at blive ved.

Det vil vi også vise ved et brag af en jubilæumskoncert i Manegen den 18. maj – på vores jubilæumsdag.  Da jeg forlader huet i Skolegade, er det med lette skridt. Sådan en musikalsk begejstring smitter virkelig. Så da jeg kommer hen til bilen, sætter jeg mig lige et øjeblik for at lade tankerne flyde. Alle stemmer, toner og instrumenter danser stadig salsa for min indre bowlerhat. Så starter jeg, tænder radioen og vender næsen hjemad. Ud gennem æteren strømmer den dejligste bigbandmusik – og jeg tænker:- Ja, hvad ellers…

 

Civitan pris uddelt til jubilæumskoncert
20. maj 2011 – saebyavis.dk

side-16-17

Til stor overraskelse for modtageren af prisen – Jørgen Hyttel og hans hustru Birgit, blev Musikkorps Sæbys jubilæumskoncert afbrudt, umiddelbart som Jørgen var færdig med at spille sin solo “The Rose”. Hans Overgaard og Aage Krolykke, begge fra Civitan Club Sæby, havde forinden overtalt Birgit Hyttel til at komme med på scenen. Herfra lykønskede Hans Overgård Musikkorps Sæby med 40 års jubilæet. Jørgen Hyttel blev herefter fremhævet med ordene (se talen nedenfor) og overrakt et diplom og en plakette med tilsvarende inskription. Birgit Hyttel fik herefter overrakt en stor buket røde roser – 40 stk. i alt – en rose for hvert år, hun og Jørgen har “indviet” fritiden til musikken i Sæby og særdeleshed – Musikkorps Sæby. Med prisen fulgte desuden en check på 5.000 kr. Prisen uddeles årligt til en person eller gruppe/organisation, som har udført en stort og usædvanligt uegennyttigt og frivilligt stykke arbejde for lokalsamfundet, helt i tråd med Civitans motto: “For en bedre samfundsånd”. Der var efter uddelingen stående applaus hos de øvrige 50 orkestermedlemmer i Musikkorpset samt de 160 publikummer.  

 

Årets Civitan borger 2011

Denne pris tildeles Jørgen Hyttel, for hans mangeårige, utrættelige og uegennyttige indsats for musikken i Sæby og i særdeleshed for Musikkorps Sæby. Her har han været en uvurderlig drivkraft i styrkelsen af Musikkorpsets udvikling gennem 40 år, både som aktiv musiker fra stiftelsen i 1971 men også som formand gennem 25 år. Gennem sit initiativ, samarbejde og evne til positiv problemhåndtering, krydret med et usædvanligt stort engagement, er han blevet særdeles vellidt som person og som leder.

CIVITAN CLUB SÆBY

For en bedre samfundsånd

FÆLLESSKAB – KUNDSKAB – HJÆLPSOMHED

På jubilæumstur til Berlin

Stemningen, musikken og temperaturen var høj Musikkorps Sæby´s 40 års jubilæumstur til Berlin i Kr. Himmelfarts ferien forløb over al forventning. 50 glade musikere med ledsagere indtog den historiske by Berlin, Krf. Himmelfarts dag, og bosatte sig lige i hjertet af byen, nemlig på Alexanderplatz på byens højeste hotel og tæt ved det unikke TV-tårn.

Byenblev indtaget med en guidet tur til fods rundt i midtbyen. Vi besøgte det unikke Hackescher Markt (tidligere Østberlin), som siden genforeningen har gennemgået en omfattende renovering. I dag findes mange restauranter med udeservering på den grønne plads tæt ved den hævede Metro. I dag er pladsen også kendt for sit kultur- og natteliv samt nærheden til bygningskomplekset Hackesche Høfe.

Senere med bus rundt i byen, blev der bl.a. gjort besøg på Det Tredje Riges monumentale Olympiastadion fra1936. Et stadion med plads til 100.000 tilskuere, hvilket var fuldstændig uhørt på den tid. Turen gik også omkring Checkpoint Charlie og Berlins smukkest plads – Gendarmenmarkt. Om aftenen indtog vi hotellets tag i 150 m. højde og fik her velkomstdrink og den flotteste udsigt over hele Berlin i sin grønne og solbeskinnede pragt. Fredag blev der tid til at se den længst bevarende del af ”muren” , hvor 100 kunstnere fra hele verden har afsat deres oplevelse af genforeningen som et dekoreret maleri på muren (East Side Gallery).

Herefter kørte vi til stedet i midtbyen, hvor der fortsat er bevaret en del af den gamle mur og ingenmandsland, med pigtråd og vagttårne m.m. Stedet er i dag gjort til et historisk monument for ”Den delte by”. Om eftermiddagen var der tid til at give koncert på Alexanderplatz lige midt i Berlin. Pladsen som dagligt passeres af ca. 350.000 mennesker. Lige foran pladsens store og afkølende springvand gav Musikkorps Sæby koncert i 30 graders varme. En meget speciel oplevelse, som vil stå indprentet i årevis, som noget meget stort. Lørdag gik turen til Potsdam og slottet Cicillienhof, hvor fredskonferrencen mellem de allierede fandt sted efter 2. verdenskrig. Konferencerummet stod fuldstændig som dengang, da Truman, Churchill og Stalinsad og førte forhandlinger. 

Ved Potsdam blev lystslottet Sanssouci besøgt med dets smukke parkanlæg, pavilloner, springvand og vindmarker. Lørdag aften besøgtes Friedrichstadtpalast til et gigantisk danse- og artistshow. Stedet åbnede i 1867 og har en lang tradition for kvalitets cabareter, som bedst kan sammenlignes med med de store shows i New York, Las Vegas og Paris. Mange store stjerner så som Louis Armstrong & Marlene Dietrich har optrådt her. Mere end 500.000 gæster besøger Friedrischstadtpalast hvert år. Jo – Musikkorps Sæby fik en på opleveren, både historisk, showmæssigt og musikalsk i de fantastiske kulisser som Berlin byder på, og så endda med 4 varme højsommerdage, som følgesvend. 

 

Musikken holder ikke sommerferie

24. juni 2011 – saebyavis.dk

Netop hjemvendt fra Berlin, er Musikkorps Sæby atter i gang med sommermusikunderholdningen.2. pinsedag var ”kirkemusikgruppen” således i Aalbæk og spille til udendørs Gudstjeneste og Sct. Hans aften blev der underholdt på Toften i Lyngså, af Musikkorps Sæby, til Borgerforeningens Sct. Hans arrangement. Her var hovedtaleren Peter Bandholm og efter en mindre koncert, blev der spillet til fællessangene:  ”Midsommervisen”, ”Danmark nu blunder den lyse nat” og ”Jeg elsker de grønne lunde” og bedst som denne blev spillet dukkede solen frem og tørrede de våde paraplyer og var med til at give ekstra næring til det brændende bål og appetit til de lækre grill pølser. Lørdag 25. juni spiller ”Ibsens Kapel” til sommerunderholdning på Sæby Torv.

Flagnedspilningen på Sæby Havn er allerede godt i gang, og Musikkorps Sæby stiller i år med hele 7 trompetister som på skift med 2 trompetister fra Sæbygarden, vil garantere en solid og stemningsfuld afslutning på dagen med fanfare, danske sange og ”Der er et yndigt land” . Flaget spilles ned hver aften præcis kl. 21 og sidste nedspilning er 14. august.  Denne aften er en aften, lidt udover det sædvanlige. Aftenen starter med koncert af Musikkorps Sæby på Havnepromenaden kl. 20, og kl. 21 vil alle 9 trompetister, som har spillet i løbet af sommeren, placere sig på de forskellige bådebroer og på skift spille sin melodi, for til slut at mødes på ”podiet” og 3 stemmigt spille ”Der er et yndigt land”.

Denne, årets sidste flagnedspilning og sidste ”promenadekoncert” , samler som oftest store skare af mennesker på havnen – 3.000 personer er ikke udsædvanlig.8. juli er ”Ibsens Kapel” igen på banen med sejlende musik til Havnefesten i Sæby. Den 11. august spiller korpset sommerkoncert i Voerså  v/åen og den 13. august går turen for Musikkorps Sæby til Strandby Havnefest .Musikkorps Sæby starter sine ordinære torsdagsøvelser op igen den 4. august, så nogen egentlig sommerferie bliver der ikke i musikken.  Men til gengæld, har vi musikere i korpset god lejlighed til at gøre en masse turister og lokale borger i godt humør med noget glad og inspirerende musik. Vi i Musikkorps Sæby ønsker alle en rigtig god og musikalsk sommer.

 

Flaget blev spillet ned for sidste gang i år
15. august 2011 – saebyavis.dk Trods regn valfartede folk alligevel til Sæby Havn, denne sidste gang i år, flaget skulle spilles ned, og det kunne tyde på det også var symbol på efterårets komme. Musikkorps Sæby spillede flere steder rundet på havnen, inden flaget blev spillet ned kl. 21.00, efterfulgt af solonumre spillet på bådbroerne i alt ni steder. Cerimonien, som fik hårene til at rejse sig, blev afsluttet med “Der er et yndigt land”, hvor folk traditionen tro sang med og dermed fik sluttet dette års tradition med musik på havnen på behørig vis. Det var meget bevægende at lyttet til musikken samtidig med regnens komme, men det var alligevel tydeligt at se, hvordan det blev nydt til sidste strofe. Aftenen for Musikkorps Sæby startede på havnen allerede kl. 18.45 med årets gruppefoto, som i år desværre blev taget i regnvejr, det var derfor nogle våde musikere, men med godt humør der tog hjem fra havnen kl. 21.30 efter en lang “arbejdsdag”.

 

På generalforsamlingen torsdag den 18. august blev der lidt udskiftning i bestyrelsen.

Bestyrelsen består herefter af:
Formand, Inge Nørbjerg Rasmussen
Næstformand, Jørgen Hyttel
Kasserer, Lisa Frederiksen
Sekretær, Mogens Aarup
Helle Klarup – bestyrelsens repræsentant i musikudvalget.

Dirigenten hedder stadigvæk Mogens B.B. Jensen


2012

Musikalsk visit fra Norge

Weekendtur med samspil i Sæby

gruppebillede-seminar-2012

SÆBY: Norske gutter og jenter ned til 7-8 års alderen invaderede Sæby i weekenden, og hele lørdagen og søndagen fyldte de gangene i Sæby Fritidscenter og på Sæbygårdskolen med instrumentale toner.

Norske Ungdomsmusikkorps har tradition for et musikalsk vinterseminar i Sæby. Orkestre fra hele det sydlige Norge kommer til Danmark for at spille sammen med andre unge nordmænd og opleve fællesskabet om musikken.

Orkestrene bliver brudt op og samlet igen på kryds og tværs, så jævnaldrende børn og unge kommer til at spille sammen.

Gunnar Hop fra Tjodalyng var med i Sæby som både leder, forælder og musiker. Tjodalyng er lille by uden for Larvik og den har sit eget ungdomsmusikkorps, Tjodalyng Skolekorps.

Nordmændene har tradition for musikalsk samspil i frivillige ungdomskorps, og Tjodalyng Skolekorps er trods navnet ikke et skoleorkester.

Det låner bare lokaler på skolen. Larvik, som er på størrelse med Frederikshavn, har fire fem ungdomsmusikkorps. De, der får begyndt at spille i et ungdomskorps, bliver tit hængende, når de bliver voksne, fortæller Gunnar Hop. Derfor er betegnelsen ungdomskrops ikke altid retvisende.

– Da min egen søn første gang var med mig til øveaften, spurgte han ”Hvor er ungdommerne”, siger han med smil. Selv var han første gang til musikalsk ungdomsseminar i Sæby for 12-13 år siden og har været det adskillige gange de følgend år.

2009-ungdomsorkestre

De fleste af gæsterne sover på Sæbygårdskolen, resten i fritidscenteret og på vandrehjemmet.

Årets musikalske seminar er det 19. i en ubrudt række, og det er hvert år Musikkorps Sæby, der står for forplejning og indkvartering.

– Korpsets 55 medlemmer og mange af deres ægtefæller deltager i det praktiske arbejde, hvis de ikke lige er forhindret den weekend, fortæller næstformand i Musikkorps Sæby, Jørgen Hyttel.

Overskuddet ved den fælles indsats går i klubkassen og bruges til korpsets udlandsture, nye uniformer o.a.

 

Musikkorps Sæby klar til sommerens arrangementer

20. juni 2012

Musikkorps Sæby får nok at se til i de kommende måneder. Arrangementsplanen er nu færdig, og medlemmerne har siden jul arbejdet ihærdigt med indøvningen af sommerens program, som nu skal afprøves ved de mange koncerter, som orkestret har på planen.

Musikkorps Sæby har i weekenden deltaget og støttet med 2 koncerter i forbindelse med Stafet for Livet som blev afholdt på Knivholt i Frederikshavn. Musikkorps Sæby har i flere år støttet arrangementet, og gør det gerne fremover hvis muligt. Det er vigtigt at det støttes op om et sådant arrangement mener medlemmerne i orkestret, så der kan tilføres flere midler til forskning og behandling af Kræften.

I den kommende weekend drager orkestret til Tyskland, nærmere betegnet til Bad Bramstedt for at deltage i den 17. international Musikfest, som afholdes hvert 3. år. Orkestret kører fredag morgen, og allerede fredag aften skal Musikkorps Sæby give koncert i det store festtelt, som kan rumme ca. 2000 mennesker. Lørdag deltager musikkorpset i indmarchen sammen med de andre 50 orkestre, og umiddelbart herefter skal orkestret give koncert på festpladsen bag slottet, som er pladsen for den officielle velkomst. 

Søndag går det igen løs, idet alle de deltagende orkestre skal deltage i en stor festmarch i byen, og hvor der traditionelt er sort af mennesker fra nær og fjern. Umiddelbart efter marchen skal Musikkorps Sæby igen give koncert i det store festtelt, hvortil der forventes fuldt hus.

Musikkorps Sæby vender tilbage til Sæby igen mandag aften, og så er turen kommet til de hjemlige koncerter.

Det er også fredag aften den 22. juni kl. 21.00, at sommerens flagnedspilning begynder. Det er i år 24 år siden, at den traditionsrige begivenhed finder sted. Musikkorps Sæbys næstformand Jørgen Hyttel har ansvaret for, at arrangementet forløber planmæssigt, og at spilleplanen hænger sammen i de 52 aftener, som arrangementet varer.

Det er trompetister fra Musikkorps Sæby og Sæbygarden, som på skift har fornøjelsen af at spille flaget ned.

Den 12. august er sidste aften, hvor flaget bliver spillet ned. Her mødes alle trompetister, som har deltaget sommeren igennem, og hver især spiller de nogle af de numre, som har lydt over Sæby Havn sommeren igennem. Samme aften giver Musikkorps Sæby koncert ved Restaurant Franks som optakt til årets sidste flagnedspilning. 

 

På generalforsamlingen torsdag den 16. august blev følgende valgt til bestyrelsen.

Bestyrelsen består herefter af: 

Formand, Inge Nørbjerg Rasmussen
Næstformand, Jørgen Hyttel
Kasserer, Lisa Frederiksen
Sekretær, Mogens Aarup
Mette Mellergaard – har været suppleant for Mogens en del af året.
Helle Klarup – bestyrelsens repræsentant i musikudvalget.

Dirigenten hedder stadigvæk Mogens B.B. Jensen

Norge og Danmark spiller op til hinanden – i Sæby

I weekenden 27. -28. oktober mødes musikerne fra Norge og Danmark for at sammensætte ét fælles “band” til indøvning af et koncertprogram, som præsenteres ved koncert på FRANK´S i Sæby.

Der er tale om 25 musikere fra Stavern i Norge og tilsvarende fra Sæby. Altså et 50 mands stort orkester, som helt unikt kan opleves af alle som har lyst til at overvære et moderne harmoniorkester/band spille populær musik, klasikere og måske også et enkelt ikke så kendt nummer.

Der er tale om et musikals initiativ, som Musikkorps Sæby har taget, for at udvikle det musikalske samarbejde med orkestrets venskabsorkester Stavern-Agnes Musikkorps fra Norge. Et sådant musikalsk møde mellem vore 2 orkestre, giver os alle et musikalsk løft og er samtidig super motiverende og inspirerende, at være en del af. Ja – vi føler faktisk at det er lidt unikt, at kunne være en del af et sådant musikalsk projekt – som formanden for Musikkorps Sæby – Inge Nørbjerg Rasmussen – udtrykker det.

Indøvningen tager sin begyndelse lørdag morgen kl. 09, hvor de første numre – som medlemmerne ikke har set før – skal afprøves og gennemøves. Og der er ingen tvivl om, at musikerne bliver presset til at yde deres ypperste, når dirigent Thor-Petter Thomsen svinger dirigentstokken og med sin professionalisme, formår at få alle musikkens udtryk frem i den mindste detalje.
De musikalske prøver fortsætter til kl. 16 om lørdagen, hvorefter der er fælles middag og socialt samvær i Musikhuset i Sæby.

Men allerede søndag formiddag skal musikerne var klar til øvelse igen og her skal numrene finjusteres og afpudses, så orkestret kan være klar til koncerten søndag eftermiddag.
Koncerten finder sted kl. 15,30 og der er fri entre for alle musikelskere. Kom og nyd den søndag eftermiddag med god musik, evt. suppleret med en kop eftermiddagskaffe/kage i hyggelige og maritime omgivelser.

Masser af mennesker på Torvet trods skidt vejr

Til tonerne af ”Nu tændes tusind julelys” gjorde Musikkorps Sæby, iført nissetøj, deres til at skabe en hyggelig julestemning på Torvet, da byens flotte og næsten nye juleudsmykning og det meget smukke juletræ skulle tændes.

Vorherre var knap så venlig stemt, og havde sendt en hård vind og regn i lange baner ned over byen, som kl. 15 næsten var uddød, bortset fra Musikkorpset, som troligt trodsede regn og blæst, og gav en dejlig koncert på Torvet.

Men hvem frygter vejret, ”ungerne” gjorde ikke, og så måtte forældre og bedsteforældre jo bare følge med, og da klokken nærmede sig 16, begyndte der så småt at komme liv i byen.

Julemanden var på plads i Julemandens Hus, Bamse og Bine fik afsat masser af peppernødder, der var halvbløde af den megen regn, og da Frederikshavn Brandvæsen begyndte at hejse stigen til tops ved byens store, smukke juletræ, var der da også godt med folk på Torvet.

Præcis kl. 16.02 blev byens juleudsmykning tændt, da Frederikshavn Brandvæsen satte stigen til tops ved juletræet og med et tryk på en knap, blev Sæby forvandlet til et hav af lys og julehjerter.

Byens forretninger havde ikke mange kunder, det satte vejret en stopper for. Men med den flotte og hyggelige stemning der nu er i byen, kan kun vejret holde folk hjemme, og det var da også, hvad der skete, efter at alle lysene var tændt, da valfartede folk væk fra Torvet, for at komme hjem i varmen.


2013

Festlig og forrygende nytårskoncert på Viking

Saebyavis.dk den 21. januar 2013 – af: Henrik Christensen 

Alt gik op i en højere enhed i lørdags til nytårskoncerten på Hotel Viking med solisten Kim Sjøgren og Musikkorps Sæby. Det er anden gang Musikkorps Sæby har spilet sammen med Kim Sjøgren. Første gang var i 2006.

55 musikere på scenen gav den fuld gas fra koncertens start, og da Kim Sjøgren kom på scenen, blev der serveret både musik og anekdoter i massevis. Aftenenes konferencier Preben Reinholdt bandt koncerten flot sammen med historier og musikalsk præsentation af de forskellige numre.

Repertoiret var i år meget bredt, og underholdende indslag med udklædning og rekvisitter blev en integreret del af koncerten. Orkestrets dirigent Mogens BB Jensen, udfordrede sig selv på sav til ”Edelweiss”, og dette lykkedes til fulde. 

Der lød klassiske toner, rock, tyrolermusik m.m. fra scenen, og publikum tog begejstret imod med ros og klapsalver. Små 400 gæster indtog en velsmagende nytårsmenu inden koncertens start, og efterfølgende var der dans med bandet The Sixties.

Kim Sjøgren tog publikum fra start til slut med hans fuldstændig fantastiske lyd fra violinen. Tonerne fra violinen var smør for øregangene, og solisten indgik naturligt i orkestrenes numre, så det var en stor fornøjelse for Musikkorps Sæby at have Kim Sjøgren som medspiller. 

Musikkorps Sæby håber de kan fortsætte traditionen med nytårskoncerter. Dette var den 13. i rækken.

Musikkorps Sæby har flere opgaver forud, så der er ikke tid til at gå i vinterhi. Første weekend i februar tages der imod 550 norske unge musikere til weekendseminar på Sæbygårdskolen og i Sæby Fritidscenter.

Forberedelserne til den internationale Musikfest i Sæby sidste weekend i juni er også i fuld gang.

Jubilæum fejret med kagemand og musik i lange baner

Saebyavis.dk – 6. februar 2013, af: Henrik Christensen

I weekenden lød der toner i alle hjørner af Sæby Fritidscenter og på Sæbygårdskolen. 550 unge norske musikere fra 20 orkestre havde sat hinanden stævne i Sæby. Dette arrangement var det 20. i rækken, og det blev fejret på god dansk maner med kagemand pyntet med danske flag og sodavand til.

Inger Anne Staurseth, som hører hjemme i Musikkorps Sæbys venskabsorkester Stavern Agnes, har i alle årene været koordinator af øve weekend for de norske tilrejsende. Musikkorps Sæbys medlemmer og pårørende står for alt det praktiske på skolen og i hallen, og har gjort dette i tyve år.

Sæby Handelstandsforening, Hørby Bageri og Super Brugsen i Sæby bidrog med kage og sodavand til dette jubilæum. Børnene kunne næsten ikke vente med smage på kagemanden, som bestod af 19 hele store plader. Det tog sig godt ud.

Musikkorps Sæby er glade for at kunne være med til at give disse norske unge musikanter denne oplevelse at spille musik sammen med andre unge, som de ikke kender forud. Der er tilknyttet dygtige dirigenter til seminaret, og det hele munder ud i en stor koncert søndag inden afrejse.

Butikkerne i Sæby blev lørdag formiddag invaderet af alle de unge mennesker med deres ledere, så det var mest norsk der kunne høres rundt om i byen, og forhåbentlig kunne butikkerne også mærke, at der var besøg i byen.

Musikkorps Sæby vil gerne takke deres sponsorer til jubilæet, og de er stadig i arbejdstøjet. Få timer efter at den sidste bus med musikere forlod Sæby søndag, var både skolen og hallen klar til brug igen. Oprydningen forløber glat, og i år havde de entreret med unge medlemmer fra Sæby Garden til at flytte madrasser frem og tilbage.

Forberedelserne til korpsets 14. Internationale Musikfest den 28. – 30. juni 2013 er i fuld gang, så der er mange detaljer, der skal på plads, for at skabe de bedste rammer for de 600 musikere der ønsker at deltage i musikfesten. De har fået mange henvendelser fra norske, svenske og tyske orkestre, som ikke har deltaget før, og nogle af dem er sat på venteliste.

Musiklivet i Sæby er stort og unikt. Det vidner den meget musik rundt om i byen hen over hele sommeren om.

De glæder sig til at kunne byde på en weekend til sommer, hvor de, forhåbentligt i flot solskin, kan glæde sæbynitterne og andet godtfolk med glade og iørefaldende toner.

Foreløbig kan vi glæde os over at have gennemført det 20. ungdomsseminar for norske unge musikere.

 

Generalforsamlingen flyttet

Musikkorpsets sæson blev ændret, så den ny følger kalenderåret. Dette indebærer at generalforsamlingen nu er flyttet, og afholdes i februar / marts måned.

På generalforsamlingen torsdag den 7. marts blev følgende valgt til bestyrelsen.

Bestyrelsen består herefter af: 

Formand, Inge Nørbjerg Rasmussen
Næstformand, Jørgen Hyttel
Kasserer, Helle Klarup
Sekretær, Mogens Aarup
Bestyrelsesmedlem, Britta Aarup

Dirigenten hedder stadigvæk Mogens B.B. Jensen

Frihedsgudstjeneste med Musikkorps Sæby

Frihedsgudstjeneste i Sæby Kirke, lørdag den 4. maj kl. 19 – 20.

Det er snart mange år siden, at Danmark oplevede befrielsen fra den tyske besættelsesmagt, og der bliver færre og færre, der kan huske det.

Men det gør det ikke mindre relevant at holde frihedsgudstjeneste. Det giver på en måde endnu større grund til at fejre friheden og sige tak for den, netop fordi vi har haft friheden så længe, at et flertal af os ikke har oplevet andet. Og en frihedsgudstjeneste kan også minde os om, at friheden ikke er en selvfølge, hvilket vi kan se omkring os ude i verden. Det er noget, der til stadighed må kæmpes for.

Ved gudstjenesten medvirker Musikkorps Sæby sammen med organist Ivan Høiberg og sognepræst Peter Jessen.

”Musikkorps Sæby er traditionelle deltagere ved denne specielle gudstjeneste, som erindrer os om vores privilegium – at have vores frihed i fred. Vi er taknemlige for, at vi år efter år, får tilbudt dette hverv, og vi gør os umage for at finde musikstykker som passer på frihedsfølelsen, og som i musiske toner kan udtrykke denne frihed i vores nuværende samfund. Vi glæder os meget til denne højtidelige aften, og håber at rigtig mange borgere vil slutte op om begivenheden, og en kort stund sammen med os reflekterer lidt over den store menneskelige værdi – der gemmer sig i det lille ord – FRIHED”, siger Mogens Aarup, sekretær hos Musikkorps Sæby.

 

14. Internationale Musikfest i Sæby 2013

Musikfesten blev endnu engang en stor succes

Musikkorps Sæbys stort anlagte musikfest i weekenden blev som for 3 år siden en stor succes, kun Vorherre var lidt på tværs. Udover de 80 gratis koncerter, der er blevet spillet i de tre dage musikfesten har varet, og fordelt over hele byen, har der været karnevalsoptog, showoptræden og folkedans.

Som for 3 år siden – ved seneste musikfest – var der igen i år et gennemgående TEMA. I 2010 var temaet DISNEY. I år var temaet BEATLES.

Dette blev særdeles synliggjort ved det store optog lørdag kl. 14 fra Sæby Havn til midtbyen. Her var 700 musikanter fra 27 bands forklædt som Beatles og deres musik. Nogle optrådte i neon farvet Sgt. Pepper outfit og én var klædt ud som gul undervandsbåd, og musikken, der gav genlyd i byens gader, var naturligvis også af Beatles.

Vejret var desværre ikke det bedste, men Sæby Festservice havde sørget for, at alle telte var forsvarlig tøjret i betonklodser, så de blot skulle justeres en gang imellem. I år har orkestrene dog måtte aflyse en enkelt koncert på grund af regn, fordi enkelte instrumenter ikke tåler vand.

Orkestermedlemmerne kommer fra Danmark, Norge, Sverige, Tyskland og Holland, Polen og Tjekkiet.

Musikkorpset sluttede søndag aften festen af med en koncert på havnen og traditionen tro blev flaget spillet ned kl. 21. Musikkorpsets formand Inge Nørrebjerg, kunne dog trods dårlig hals i sin afslutningstale på havnen løfte sløret for en ny musikfest om 3 år, inden hun afslutningsvis roste de mange hjælper, der har lagt et utal af timer i frivilligt arbejde under den 14. Internationale musikfest i Sæby.

Følgende orkestre deltog i den 14. Internationale Musikfest i Sæby:

Danmark
Musikkorps Sæby – arrangør
Brønderslev Harmoniorkester
Frederikshavn FDF Pipe Band
Sæbygarden
Sindal Brass Band
Sæby Tyrolerorkester
Sæby Big Band
Fladstrand spillemændende & Dansegruppen På Twaat
Drunken Brothers
Søværnets Tamburkorps 

Sverige
Kungälvs Musikkår
Tranås Musikkår
Mjölby Stadsmusikkår
Mjölby Storband 

Norge
Porsgrunn Janitsjarorkester
Lardal Musikkorps
Stavern-Agnes Musikkorps
Jælpekorpset
Sørkedalen Brass
Neshorna Musikkorps
Borgen Oldis
Lilleaker Janitsjar
Oppsal Janitsjar
Jælpekorpset
Bestum Statsmusikk

Tyskland
B.T. Orchester Bad Bramsted
BTO Light
Musikzug TSV Wiemersdorf

Holland
Muziekvereniging Heijenoord
De Blauwe Jungskes

Polen
Jugenbläsorchester Drawsko Pomorskie

Tjekkiet
Jugendbläsorcher Zlin 

Man kunne høre en mønt falde på Sæby Havn

Det var så man fik gåsehud, da flaget for sidste gang i år, blev spillet ned på Sæby Havn i går aftes.

Efter to fantastiske koncerter i hver sin ende af havnen, først med Sæby Garden på den gamle værftsgrund og derefter Musikkorpset foran Frank’s, kunne man fra bådbroerne og podiet ved flaget høre skønne toner fremført af nogle af de musikkere, der troligt hver aften kl. 21 hele sommeren har glædet både lokale og turister med deres trompetspil.

Det var så man fik gåsehud, og ganske fantastisk var det, at opleve de rigtig mange mennesker, måske det størst antal samlet på Havnen nogensinde være mussestile imens tonerne smukt flød gennem luften, en uforglemmelig aften på Sæby Havn, hvor man kun kan takke både musikkere og vejrguderne for en uforglemmelig oplevelse.


2014

Jesper Lundgaard og Musikkorpset leverede varen

En meget oplagt Jesper Lundgaard tog publikum og Musikkorps Sæby med storm, og sneen forhindrede ikke publikum i at møde op til årets nytårskoncert på Hotel Viking i lørdags.

Der var dækket op til fest. Musikkorps Sæby havde lagt sig i selen for at yde det bedste. Jesper Lundgaard tilførte koncerten den sidste del med hans pragtfulde stemme og en ganske stor portion humor.

Denne nytårskoncert var en stor musikalsk oplevelse for Korpset. En gennemspilning af de fælles numre med solisten gik glat og hurtigt. Et bevis på at professionelle og amatører fint forstår at samarbejde.

Som optakt til koncerten indtog alle et godt måltid mad serveret af personalet på Hotel Viking, og Preben Reinholdt guidede alle igennem en koncert med et alsidigt program. Korpsets dirigent Mogens BB Jensen svingede taktstokken og var også primus motor i de mange morsomme indslag. Kostumer af enhver art var taget i brug. Der var endda Breaking News fra Downtown Sæby ved opstart af anden afdeling.

Jesper Lundgård underholdt i pausen sammen med sin pianist. Her kunne lyttes til sange fra forskellige musicals og Elvis numre. En meget alsidig solist, som havde publikum i sin hule hånd.

En stor oplevelse for alle både publikum og musikerne i Korpset.

Musikalske venskaber
Musikkorps Sæby holdt stort seminar for sydnorske unge – skal til gengæld spille i Norge 17. maj

MUSIKALSKE VENSKABER kan gå i arv.

For det var norske Inger-Anne Staurseths far, der i 1951 tog til Sæby for at spille musik. Og i 21 år har hun stået for musikseminaret i Sæby. Staurseth har opbygget et venskab med Musikkorps Sæby, der står for al det praktiske omkring indlogering og forplejning af de over 500 norske gæster. Inger-Anne Staurseth spiller selv i Stavern-Agnes Musikkorps i det sydlige Norge i nærheden af Larvik.

Videre efter skolen
En af hendes danske musikalske venner er Mogens Aarup, der er sekretær i Musikkorps Sæby. Det danske og norske korps tjener lidt på seminaret, men det er først og fremmest glæden ved at se den unge generation spille musik, der driver værket for dem begge. – Det handler blandt andet om, at fastholde de unge i musikken, så de fortsætter i et musikkorps som vores, når de forlader skolen, forklarer Inger-Anne Staurseth. I Norge har hver skole sit eget orkester og nogle af dem er mindre korps, der nyder, at være mange på det samme instrument, når de spiller. Falder de ud et øjeblik, kan de høre andre spille videre. – Netop oplevelsen at være en del af et orkester med 150 medlemmer er helt særligt for seminaret her i Sæby, siger hun.

 

Sæbynitterne, der ikke selv spiller i denne weekend, har til gengæld mulighed for at benytte deres kontakter til deres venskabsorkester i Stavern. – Vi er blevet inviteret til at spille i Stavern 17. maj på Norges nationaldag. Vi har aldrig før været med 17. maj i Norge, og i år bliver det ekstra stort. For det er i 2014 200 år siden Norge løsrev sig fra Danmark, så det glæder vi os meget til, fortæller Mogens Aarup.

Fester fra kl. 7
Stavern-Agnes Musikkorps marker nationaldagen fra kl. 7 om morgen til ud på aftenen. De går tre gange i optog rundt i byen og spillede fra morgenen flaget op på skoler, institutioner og ældrecentre.
Derfor den tidlige start på festen, der varer i mange timer, og da 17. maj oven i købet er en lørdag, bliver der gjort ekstra meget ud af festdagen, hvor musikken er i centrum. – Så den dag er det på med de gode sko. For vi kommer til at gå rigtig meget, siger hun til Mogens Aarup.

Generalforsamling.

Torsdag, den 06. marts 2014.

På musikkorpsets årlige generalforsamling ønsker Inge Nørbjerg, Britta Aarup og Jørgen Hyttel at udtræde af bestyrelsen, sidstnævnte efter mere end 25 års bestyrelsesarbejde, heraf en stor del som formand. I stedet vælges Henrik Kostending, Kim Poulsen og Ib Sletten Hille.

Den nye bestyrelse konstituerer sig efterfølgende således :

Mogens Aarup, orkesterleder
Henrik Kostending, viceorkesterleder
Helle Klarup, kasserer
Kim Poulsen, sekretær
Ib Sletten Hille, bestyrelsesmedlem.

Musikkorps Sæbys dirigent hedder fortsat Mogens B.B. Jensen.

 

Norges nationaldag.

16. – 18. maj 2014.

Fredag den 16. maj drager Musikkorps Sæby til Norge, hvor man skal festligholde landets national-dag – nr. 200 af slagsen – sammen med musikvennerne fra Stavern Agnes Musikkorps. Det bliver en uforglemmelig week-end med 17. maj som det store højdepunkt. Dagen starter med sol fra en skyfri himmel. Den fortsætter med koncerter, marchture rundt i byen, glade og smilende nord-mænd, flag i hænder og på huse, nationaldragter, optog, alle mand af huse. Og den slutter med hyggeligt samvær de to orkestre imellem i en smukt pyntet lade.


Brass Ensemble Sæby.

Maj måned 2014.

Hvert efterår sammensættes en mindre samspilsgruppe, navngivet ”Musikkorps Sæbys Kirkegruppe”, hvis eneste opgave det er at øve op til en kirkekoncert i Volstrup Kirke anden søndag i ad-vendt. Efter ønske fra flere af gruppens medlemmer bliver denne gjort permanent hen over for-året. Den får navner ”Brass Ensemble Sæby” og får tilknyttet en fast dirigent i skikkelse af klarinet-tist i Musikkorps Sæby Dorthe Linde Jørgensen.

Herudover råder musikkorpset over følgende musikalske tilbud :

Musikkorps Sæby.

Ibsens Kapel.

Nisseorkestre.

Morgenmusikere til sølv- og guldbryllupper.

Musikere til nedspilning af flaget på Sæby Havn.

 

Sidste flagnedspilning på Sæby Havn

Søndag, den 10. august 2014.

I forbindelse med årets sidste flagnedspilning iværksættes det i år et nyt og spændende initiativ, idet der på det nye ”havnetorv” på den tidligere værftsgrund tilbydes musikalsk underholdning helt fra middag og frem til den afsluttende koncert. Underholdningen leveres af orkestre og samspilsgrupper, som skifter hver time. Fra Musikkorpset deltager Brass Ensemble Sæby og Ibsens Kapel, ligesom Musikkorps Sæby har ansvaret for den afsluttende koncert umiddelbart inden flaget spilles ned for sidste gang.


Efterårstur til Prag.

03. – 07. september 2014.

Hvert tredje år arrangeres der en udlandsrejse. Dette år drager et halvt hundrede musikere og ægtefæller mod Prag. I det skønneste efterårsvejr oplever deltagerne Tjekkiets gamle hovedstad fra sin smukkeste og mest gæstfri side. Der bliver budt på byrundtur, ligesom man besøger kon-geborgen, katedralen, et glasværk, et bryggeri, et folklorearrangement m.m. Musikkorpset giver to koncerter, dels på et af byens smukke torve, dels på en turbåd under sejlads på Moldau. Turen slutter meget smukt med et aftenbesøg ved en fontæne, der springer til musikledsagelse.

Andre aktiviteter.

Hen over året 2014.

Ud over det ovenfornævnte har Musikkorps Sæby og de heraf afledte orkestre hen over året leveret musik til frihedsgudstjeneste, Stafet for Livet, Sct. Hans aften, div. sommerkoncerter, div. julearrangementer mm.