Vores historie
2020-2024

1971-1979 1980-1989 1990-1999 2000-2004 2005-2009 2010-2014 2015-2019 2020-2024

 

2020

Nytårskoncert.

 Lørdag, den 18. januar 2020.

I januar måned 2018 starter Musikkorps Sæby, hvad man håber skal blive en ny musikalsk tradition, nemlig en nytårskoncert i Sæby Kirke i et samarbejde med kirkens på det tidspunkt nyansatte organist Henrik Strøm. Grundet en omfattende renovering af kirkens kalkmalerier kan man ikke lægge hus til i 2019, men lørdag, den 18. januar 2020 kan man atter slå dørene op til ikke mindre end to koncerter kl. 14.00 og kl. 16.00.

Koncerterne samler 500 tilhørere, som bliver vidne til et flot og ambitiøst program, hvor den ene musikalske oplevelse afløser den anden i et uafbrudt og glidende forløb. Arrangørerne har gjort et scoop ved at engagere biskop Henning Toft Bro – med en fortid i folkemusikgruppen ”Tørfisk” – som dagens indleder og solist. De øvrige medvirkende er Musikkorps Sæby, organist Henrik Strøm, Blue Note Choir, en trio med Britta Aarup og Gitte Holtegaard på fløjter, akkompagneret af Jette Klarup på klaver samt en duo med Per Kristensen på trompet, akkompagneret af Henrik Strøm på klaver.

Det er forlods besluttet, at et evt. overskud skal doneres til Støtteforeningen for Hospice Vendsyssel i Frederikshavn, så det er nogle stolte arrangører der efter koncerterne kan oplyse, at man i den efterfølgende uge vil aflægge besøg på Hospice, medbringende en check på kr. 17.603.

Nytårskoncerten i Sæby kirke bliver en så stor succes, at arrangørerne ved en efterfølgende evaluering beslutter at gentage arrangementet i januar måned 2021.

 

Musikkorps Sæby donerer overskud fra nytårskoncert til Støtteforeningen for Hospice Vendsyssel.

Mandag, den 27. januar 2020.

Musikkorps Sæbys nytårskoncert i Sæby Kirke lørdag den 18. januar – arrangeret i samarbejde med kirkens organist Henrik Strøm – bliver en stor succes, musikalsk såvel som økonomisk. Ved to på hinanden følgende koncerter den pågældende lørdag eftermiddag samler musikkorpset 500 tilhørere, hvilket giver et pænt overskud.

Det er forlods besluttet, at et evt. overskud fra koncerterne skal doneres til Støtteforeningen for Hospice Vendsyssel. Ved en lille højtidelig på Hospice mandag, den 27. januar kan de glade givere, repræsenteret ved formand Berit Heisel og kasserer Kim Poulsen, overrække en check på kr. 17.603 til formand for støtteforeningen Susan Christensen i overværelse af hospiceleder Birgitte Nielsen.


 

Ungdomsseminar.

Fredag, den 07. – søndag, den 09. februar 2020.

Musikkorps Sæby afholder for 27. gang ungdomsseminar, dette år for 400 norske ungdomsmusikere med instruktører og pårørende.

Årets arrangement vil med sikkerhed blive husket for to ting, nemlig en voldsom blæst med vindstød af stormstyrke og et vemodigt farvel til den mangeårige norske tovholder på seminaret Inger-Anne Staurseth.

Ungdomsseminaret er – traditionen tro – planlagt med ankomst fredag aften og afrejse søndag sidst på dagen, men sådan kommer det desværre ikke til at gå. Grundet meldinger om kraftig blæst og mange aflyste færgeafgange går deltagerne allerede tidligt lørdag i gang med at søge alternative hjemrejsemuligheder, og lørdag aften har mere end halvdelen af deltagerne forladt arrangementet. Efter morgenmaden søndag og en lille afslutningshøjtidelighed tager de sidste gæster af sted.

Formand for Musikkorps Sæby Berit Heisel siger i sin takketale bl.a.: ”En særlig og hjertelig tak fra os alle til dig Inger-Anne. Du har besluttet dig for at stoppe på posten som organisator, så 2020 bliver sidste gang, du står i spidsen for arrangementet på den norske side. Du har siden 1991, altså igennem 29 år stået for korpskryds, korkryds og samtlige ungdomsseminarer, og det kan du med rette være stolt af. Du har gennem årene ydet en kæmpe indsats, som vi alle vil sige dig stor tak for”.

 


Forår 2020 og Coronaudbrud

Den 12. marts 2020 blev Danmark lukket ned pga. Coronapandemien, ingen anede på det tidspunkt hvad der ventede os, hverken i Danmark, Europa eller verden over. Vores aktive foreningsliv i Musikkorps Sæby blev kun en uge før den årlige generalforsamling, som skulle have været afholdt den 19. marts, sat i bero på ubestemt tid. 4 uger senere, nemlig påskelørdag, var vi godt og vel 20 medlemmer som mødtes over ZOOM til et virtuelt samspil, som pga. tekniske problemer ikke blev den store succes, men det var dejligt at se hinanden igen, snakke og grine sammen og ikke mindst nyde en påskeøl med hinanden.

Den planlagte forårskoncert med Ivan Pedersen, som vi havde begyndt at reklamere for og sælge billetter til, blev aflyst og afholdes i stedet for den 25.10.2020. Vores rejse til musikvennerne i Mjölby sidst i juni måned, hvor byens 100-års jubilæum skulle markeres med en international musikfest, blev aflyst, den sidste flagnedspilningsdag den 09.08. bliver ikke afholdt og vores orkesterrejse til Harzen i starten af september bukker også under for Corona-retningslinjerne.

Den 08.05.2020 samlede vi 10 musiker og spillede en koncert ved plejehjemmet i Dybvad, for at glæde de ældre i vores kommune, som ikke må få besøg i hele denne corona-tid. Den 16.05. spillede vi en koncert mere for beboerne på Sæby Ældrecenter og vi er ved at planlægge flere af slagsen.

Vores almindelige dagligdag

 i Musikkorps Sæby forventer vi ikke tilbage før til august eller september, vi følger alle regeringens- og sundhedsvæsenets anbefalinger og retningslinjer, lige som resten af foreningslivet i Sæby og hele Danmark.

 

Flaget spilles ned også i sommer

Fra fredag den 19. juni kl. 21.00 og frem til og med den 9. august 2020 spiller Musikkorps Sæby og Sæbygarden atter flaget ned på Sæby Havn.

Denne sommer bliver ikke uden den årelange sommertradition på Sæby Havn, hvor trompetister fra Musikkorps Sæby og Sæbygarden hver aften spiller flaget ned fra nordmolen. Alligevel bliver alt ikke, som det plejer, på grund af den nuværende corona-situation.- Vi er desværre i en særlig situation i år – og derfor er det vigtigt, at alle følger myndighedernes retningslinjer og holder god afstand til hinanden. Det ansvar er jeg sikker på, at vi hver især tager på os – så vi kan passe godt på os selv og hinanden.Også hvis vi mødes på havnen, i løbet af sommeren, siger Birger Isaksen, Havnefoged i Sæby Havn.

På havnen bliver der i løbet af ugen opsat skilte, som henviser til, at man skal vise hensyn og holde god afstand til hinanden.Den store koncert aflyses Årets sidste flagnedspilning markeres normalvis med en stor friluftskoncert på havnen, hvor der er musik det meste af dagen – og som afsluttes med, at sommerens trompetister til slut spiller fra forskellige steder på havnen.

I år er den del desværre aflyst på grund af den nuværende situation – og i stedet markeres den sidste aften som de forrige, hvor flaget spilles ned kl. 21.00 ved alle de deltagende trompetister.

 

Generalforsamling. 

Torsdag, den 25. juni 2020.

Musikkorps Sæbys formand Berit Heisel kunne endelig byde velkommen til den ordinære generalforsamling med forsinkelse. Coronaen havde nemlig sat en stopper for at Musikkorpset kunne afholde sin generalforsamling planlagt til den 19. marts.

37 medlemmer af 48 var mødt op på Sæby Spektrum, da Musikhuset endnu ikke måtte benyttes grundet den lidt trange plads og corona restriktionerne.

Formanden kom i sin beretning ind på orkestret mange koncertaktiviteter med Musikkorps Sæby, Ibsens Kapel og Brass Ensemble Sæby som er undergrupper af musikkorpset. Det blev til mange arrangementer, og et af de helt store var afholdensen af den 16. Internationale Musikfest som Musikkorps Sæby har været vært for hvert 3. år siden 1974.

Det blev ikke til den store udskiftning af medlemmer i diverse udvalg, da flertallet blev genvalgt til deres poster. Dog havde bestyrelsen et medlem som blev udskiftet idet næstformanden Hans Højsted Kristensen ikke ønskede genvalg. I stedet blev Niels Østgaard indsat på posten.

Musikkorps Sæbys bestyrelse har efterfølgende konstitueret sig som følger:
Berit Heisel (formand), Niels Østgaard (næstformand), Kim Poulsen (kasserer), Steen Aggerholm (sekretær og kontaktperson til musikudvalget) og Alice Jacobsen (bestyrelsesmedlem). Orkesterets dirigent er fortsat Mogens BB Jensen.

 

18-08-20
Brass Ensemble Sæby gav koncert på Hospice Vendsyssel.

Støtteforeningen for Hospice Vendsyssel holdt i aftes “Sommersang light” for patienter og pårørende. På grund af Corona situationen, måtte vi desværre aflyse det planlagte arrangement for patienter, pårørende og støttemedlemmer.

MEN .. Brass Ensemble Sæby tilbød, at de i stedet ville komme og spille UDENDØRS for patienter og pårørende. Det fantastiske tilbud blev vi meget glade for – tusind tak for det.

Brass Ensemble Sæby – under ledelse af dirigent Dorthe Linde Jørgensen – havde sammensat et let sommerprogram med danske sange og andre kendte numre. Vi var meget heldige med vejret – det kunne ikke være bedre.

Flere patienter og pårørende havde sat sig godt tilrette på terrassen uden for deres stuer. En patient var kørt ud på terrassen i sin seng for at nyde koncerten i godt selskab med en sygeplejerske.

Inden selve koncerten fik patienterne tilbudt et glas Baileys med isterninger. Instrumenterne var varmet op, og så var alle klar.

Alle nød den skønne og rørende koncert. Der blev ivrigt – og fuldt fortjent klappet – også fra haverne tæt på Hospice Vendsyssel.

Efter en halv times skønne toner rejste en patient sig og takkede for, at hun trods sygdom fik lov at opleve endnu en koncert. Det var så rørende, men en fantastisk afslutning på koncerten.

Efter koncerten var Hospice Vendsyssel vært ved kaffe, te og lækker hjemmebagt kage fra køkkenet samt et glad portvin eller Baileys, øl og vand.

Der var dækket op til musikerne udendørs, så alle regler om afstand kunne overholdes.

Vi er meget taknemmelige for, at Brass Ensemble Sæby gjorde det muligt, at vi alligevel kunne holde sommersang – selv om det blev “sommersang light”.
De sagde oven i købet, at de meget gerne kommer igen en anden gang.

Tusind tak for en dejlig aften.
Støtteforeningen for Hospice Vendsyssel.


2021

Musikkorps Sæby øver i det fri

MUSIK: Musikkorps Sæby øver for tiden udendørs.
Og den øvning kom i søndags beboerne i sommerhusområdet på Bjørnborgvej i Lyngså til gode

28. april 2021 Sæby Folkeblad:
Af Lisa Farum Kristiansen lisafarum@gmail.com

Hvor der er gårdsplads, nok parkeringspladser og vilje, der er der også vej.

– Vi har været enormt udfordret af forsamlingsforbuddet,
som stadig giver udfordringer, når vi er så mange og fylder så meget som vi gør, fortæller Berit Heisel,
som er formand for Musikkorps Sæby.

– Så vi har holdt pause indtil i søndags, hvor vi endelig kunne mødes fysisk igen, udenfor med god plads og
afstand, for at få spillet lidt sammen. Det lod sig kun gøre, fordi et af vores medlemmer var så venlig at lægge
gårdsplads til, så vi havde et sted med plads og læ.

Som køerne på græs

– Det var helt fantastisk at mødes fysisk igen, så vi havde
det lidt ligesom, når køerne kommer på græs første gang, smiler Steen Aggerholm, som er Musikkorps
Sæbys sekretær.

– Så fra nu af går det forhåbentlig kun fremad, så der
bliver åbnet mere op, så vi igen kan øve i vores vante
rammer i Musikhuset i Skolegade. Musikkorps Sæby har ligesom resten af Danmark været påvirket af coronapandemien og har stort set ligget stille for arrangementer siden marts 2020.

Da der blev åbnet lidt op i sommeren 2020 mødtes
korpset nogle få gange for at spille sammen i hallen ved
Sæby Spektrum. Her nåede musikkorpset også at få afholdt deres generalforsamling inden landet
for alvor lukkede ned.

Formanden for Musikkorps Sæby, Berit Heisel, nød at korpset kunne samles igen, trods de nye omgivelser

Virtuel musik hver for sig
– Det har været et yderst udfordrende år, fortæller Steen
Aggerholm.
– For vi er meget afhængige af forholdsvis godt og tørt
vejr, når vi skal have alle vores musikinstrumenter med.
Eksempelvis mødtes vi en enkelt gang på en parkeringsplads ved en virksomhed.

 

Flaget blev spillet ned for sidste gang i år.
Søndag den 8. august 2021.

Siden 1988 fyldes Sæby Havn med mennesker fra nær og fjern, hver aften hen over sommeren når Dannebrog spilles ned klokken 21.

Kun coronapandemien har været i stand til at lægge en dæmper på besøgstallet, men i denne sommer synes coronaen lagt på hylden, og her må den gerne blive liggende og samle støv.

En helt særlig andægtig stemning sænker sig ned over havnen og skibene, når trompetister fra Musikkorps Sæby og Sæbygarden spiller flaget ned.

Hver aften, siden opstarten 18. juni, er Dannebrog blevet spillet ned af syv dygtige trompetister, der på skift har stået på havnemolens lille scene og solo spillet et par af deres yndlingsmelodier.

Det er stort set de samme trompetister, der hvert år tager en tørn på havnen, men i år har det været en fornøjelse at høre debutanten Bastian Frederiksen, som i år er kommet med på holdet.

Men søndag 8. august var det slut for i år!

Den sidste aften er der tradition for at alle syv trompetister fordeler sig rundt på bådebroerne og på skift spiller hver en melodi inden de samlet spiller ”Der er et yndigt land”

En time forinden havde Musikkorps Sæby underholdt på værftsgrunden med et bredt repertoire af populære melodier.

Selv om Dannebrog nu er blevet strøget for sidste gang på havnen, bliver vort gamle nationale symbol stadig brugt flittigt på mærkedage og ved store begivenheder.

Som dansker kunne vi under OL ikke uden stolthed se Dannebrog gå til tops 11 gange, når de danske atleter har været på podiet for at modtage deres medaljer.

Sagnet siger at Dannebrog faldt ned fra himlen i 1219 ”slaget ved Tallinn”, med sine 802 år er Dannebrog verdens ældste flag.


Musikkorps Sæby får foræret ejendom i Skolegade

26. august 2021 – kl. 14:06 – af 

Under et lukket punkt på dagsordenen for Byrådets møde forleden var en ansøgning fra Musikkorps Sæby, som ønskede at købe ejendommen Skolegade 6A i Sæby. Sagsbehandlingen er nu offentliggjort.

Musikkorps Sæby ønsker at købe ejendommen, der består af en bygning på 183 m2 og grundareal på 418 m2. Ejendomsværdien er 620.000 kr., heraf grundværdi 438.900 kr. Musikkorpset har lejet ejendommen vederlagsfrit af kommunen i mere end 40 år. De seneste år bl.a. på vilkår om, at lejer står for al vedligeholdelse af bygningen, sådan at kommunen betaler materialeudgifter, og lejer leverer arbejdskraft. Korpset har investeret i vedligeholdelse, men også i materialeudgifter, og mener, at dette skal godskrives i købsprisen. Lejemålet er uopsigeligt og ophører 31. marts 2030.

Musikkorpset har nu anmodet om at overtage ejendommen vederlagsfrit. Man henviser til Thorshøj Borgerforenings overtagelse af tidligere skole i Thorshøj. De har derfor fremsendt et købstilbud på 0 kr.

Da Musikkorps Sæby er en godkendt forening, som kommunen lovligt må støtte med anlægstilskud, må kommunen sælge ejendommen uden offentligt udbud og til en pris under markedsprisen, ligesom kommunen kan forære ejendommen til foreningen. Ejendommen er omfattet af en lokalplan, ifølge hvilken ejendommen kan anvendes til liberale erhverv og bolig. Musikkorpset har ønske om at bygge til, som kræver udarbejdelse af ny lokalplan, hvilket overslagsmæssigt vil koste 60.000 kr.

Byrådet besluttede, at man ville forære ejendommen til musikkorpset på visse betingelser.

Der er helt sikkert glæde i Sæby Musikkorps

”Der er helt sikkert glæde i Sæby Musikkorps”. Sådan udtrykker borgmester Birgit S. Hansen (A) sig, da Sæby Avis kontakter hende for en kommentar.

Borgmesteren siger videre: ”Byrådet forærer nu huset i Skolegade 6A i Sæby til Musikkorps Sæby, hvor korpset har været i årevis, og hvor der er en lang kontrakt på, de fortsat kan være.”

”Og netop den lange kontrakt er medvirkende til, at Byrådet overdrager huset til korpset. Det er muligt at gøre, og vigtigst af alt, så er det ikke noget, nogen skal tjene på, men være et samlingssted for aktiviteter og fællesskab. Hvis musikkorpset vil af med huset igen, skal kommunen ind over.”

”Men det er en glæde at kunne glæde gode folk, der mest af alt er interesseret i musik og i at spille til glæde for os andre,” slutter Birgit S. Hansen.

Tekst: Per Rye

Generalforsamling. 

Torsdag, den 2. september 2021.

Musikkorps Sæbys bestyrelse har efterfølgende konstitueret sig som følger:
Berit Heisel (formand), Niels Østgaard (næstformand), Kim Poulsen (kasserer), Steen Aggerholm (sekretær og kontaktperson til musikudvalget) og Ea Søe Andersen (bestyrelsesmedlem). Orkesterets dirigent er fortsat Mogens BB Jensen.

25-09-2021

 

Morgenmusik for et af vore medlemmer.
Stort tillykke med Guldbrylluppet Ruth & Jens Eckhardt.

 


2022

Generalforsamling i Musikkorps Sæby.

Torsdag, den 17. marts 2022.

Formand for Musikkorps Sæby Berit Heisel kunne torsdag, den 17. marts byde velkommen til 30 af korpsets medlemmer ved den årlige generalforsamling, som for første gang inden for de seneste par ”Corona-år” kunne afholdes på det iflg. vedtægterne korrekte tidspunkt.

Berit Heisel kunne i sin beretning oplyse, at musikkorpset, efter afgang af et par medlemmer og tilgang af et tilsvarende antal, tæller 47 aktive musikere samt tre passive medlemmer. Efter Corona-tiden, som har betydet mange ændringer og aflysninger af korpsets aktiviteter, det være sig de ordinære øveaftener, såvel som koncerter og andre aktiviteter, kan man nu atter se fremad og planlægge med kommende større og mindre arrangementer.

Skal man fremhæve et par begivenheder fra det forgangne år, må det være, at det i november måned – efter adskillige udsættelser og aflysninger – endelig lykkedes at gennemføre markeringen af korpsets 50 års jubilæum. Dette skete med en stort anlagt koncert i Sæby Spektrum med efterfølgende jubilæumsfrokost i Musikhuset. Hvad angår Musikhuset, så blev 2021 også året, hvor korpset fik mulighed for at overtage dette. Mange års forhandlinger nærmer sig sin afslutning. Der mangler endnu svar på enkelte forespørgsler vedr. økonomi og skatteforhold, inden der kan sættes underskrifter på overdragelsesaftalen og man således kan blive ”Herre i eget hus”.

Udover planlagte aktiviteter som den traditionsrige ”Frihedsgudstjeneste” i Sæby Kirke den 04. maj samt medvirken ved den med spænding imødeset indvielse af den nye Sæby Havn den 28. maj bliver den helt store opgave i 2022 værtskabet for den store ”Internationale Musikfest” i dagene 01.-03. juli. Her er tilmeldt 800 musikere, fordelt på 21 velspillende orkestre, som i den pågældende weekend vil indtage Sæby med fest, farver og masser af dejlig musik.

Af bestyrelsens fem medlemmer var Kim Poulsen, Steen Aggerholm og Niels Østgaard på valg. Kim Poulsen ønskede ikke at genopstille, så i hans sted blev Lisa Frederiksen indvalgt.

 

Musikkorps Sæbys bestyrelse har efterfølgende konstitueret sig som følger:
Berit Heisel (formand), Niels Østgaard (næstformand), Lisa Frederiksen (kasserer), Steen Aggerholm (sekretær og kontaktperson til musikudvalget) og Ea Søe Andersen (bestyrelsesmedlem). Orkesterets dirigent er fortsat Mogens BB Jensen.

Arrangementet sluttede traditionen tro med hyggeligt samvær over lidt godt til ganen.

 

 

21 orkestre: Et brag af en musikfest i Sæby

Lisa Farum Kristiansen

I weekenden den 1., 2. og 3. juli var Sæby vært ved byens 17. internationale Musikfest med Musikkorps Sæby. Musikfestens tema var Eurovision, glad musik fra hele Europa og sange, som rigtig mange kan huske og bedst af alt, synge med på.

I alt kunne man lytte til musik spillet af 21 brass- og harmoniorkestre fra Danmark, Norge, Sverige, Holland og Tyskland, som alle deltog i festlighederne og fik hele Sæby til at summe af musik, liv og glæde i tre magiske dage.

– Man kunne simpelthen mærke en helt speciel stemning og glæde ved, at vi igen kunne samles på tværs af landegrænserne, fortæller Berit Heisel, som er formand for Musikkorps Sæby.

– For mange var det var første tur med så mange mennesker efter corona, hvilket bare gjorde glæden, fællesskabet og samværet en lille smule mere intenst.

Musik samler.

Berit Heisel bød tirsdag formiddag fra scenen på Torvet velkommen til Sæbys 17. Musikfest.

– Musik kender ikke sprog, landegrænser, had, krig, religion, køn eller om man er lys eller mørk. Musik samler folk på tværs af alt og er noget vi kan være fælles om uanset, hvor man kommer fra, sagde Berit Heisel blandt andet i sin tale.

Herefter tog borgmester Birgit Hansen over og fik budt velkommen på både dansk, norsk, svensk, tysk og hollandsk. Især sidstnævnte sprog gave borgmesteren lidt udfordringer på trods af et lynkursus fra nogle af musikfestens hollandske gæster. Men det gav også masser af anerkende tilråb, smil og grin fra de fremmødte på Torvet.

Norge og Sverige fik lige en lille ekstra kærlig hilsen med på vejen af Birgit Hansen på et kombineret nordisk sprog.

– Kære nordiske venner. Venner fra Norge og Sverige. Det er så godt, når I kommer. Vi besøger hinanden, vi har noget specielt tilsammen. Vi driller hinanden, men vi mener det kærligt. Men musik, der skal I vide. Vi er bedst i Danmark.

Med musikfestens tema, Eurovision, kan den påstand dog godt komme lidt på glatis. For her er Sverige faktisk bedst med hele fem vindersange ved det europæiske melodi grand prix gennem tiden. En bedrift Danmark og Norge kun kan prale af at have opnået tre gange. Men hvem tæller, når der bare drilles kærligt?

Vejret var med

– Det har været tre fantastiske dage, hvor vejret virkelig var med os, siger Berit Heisel

– Det var faktisk kun den sidste koncert på Torvet søndag klokken 14, som måtte vige for regnen. Ellers blev alt andet gennemført.

Og der var fest og musik, hvor end man vendte sig hen. Festteltet i Carlsens Gård var fyldt til bristepunktet lørdag aften, hvor der blev spillet de gladeste europæiske melodi grand prix-sange, som de fremmødte ikke holdt sig tilbage for at skråle med på. Torvet havde ikke mange øjeblikke uden musik.

Havnen fik smukke toner at høre, og i baghaven hos Klostergydens Fisk kunne man også sidde og nyde både musik, udsigt og friske fiskeretter. Alt spillede bare i ordets bogstavligste forstand.

Lørdag var der karnevalsoptog, hvor alle orkestrene spillede i et langt optog gennem i byen. Ruten gik forbi Rosengården og Ældrecenteret, hvor beboerne på den måde fik mulighed for at komme med til musikfesten, og dét bragte stor glæde. Efterfølgende gik turen ned forbi havnen for til sidst at ende på Havnen.

Søndag blev rundet af med en gudstjeneste på Havnen i Sæby. Og her kunne præst, Peter Jessen, trods himmelens sluser åbnede sig, gennemføre hele gudstjenesten i læ og tørvejr på den overdækkede scene.

Næste år går turen til Bad Bramstedt, som skal være vært ved næste års musikfest. Og går alt efter planen, så kan vi godt begynde at glæde os allerede nu. For i 2025 afholder Musikkorps Sæby atter musikfest i Sæby, som bliver den 18. af slagsen.


 

Flaget blev spillet ned for sidste gange denne sæson

Tommy Thomsen

9. august 2022

Syv frivillige trompetspillere fra Sæby Garden og Musikkorps Sæby har igen i år spillet flaget ned på Sæby Havn hver aften klokken 21.00.

På sommerens sidste flagnedspilningsaften, søndag 7. august, var alle syv trompetister samlet, hvor de hver gav et nummer på bådebroerne, inden de samlet spillede nationalmelodien.

Op imod et par tusinde tilhørere og mange sejlbåde fyldte godt på havnen og var knapt hørlige, når trompeternes klare toner flød ud over bassinerne.

Sæby har siden 1988 været begunstiget af, at der er medlemmer fra musikkorpsene, der fra Sankt Hans til skoleferiens afslutning, som hver aften i alt slags vejr vil påtage sig det musikalske hverv.

Allerede fra om eftermiddagen genlød den gamle del af Sæby Havn af mange festlige toner, hvor Musikkorps Sæby havde sammensat et fint program med indslag af Trio Acapella, Ibsens Kapel, Sæbygarden og Musikkorpset rundede selv af inden flagnedspilningen.

Det våde vejr om eftermiddagen bevirkede, at der ikke mødte ret mange tilhørere op og forsangeren i Ibsens Kapel. Steen Klarup, måtte da også erkende, at i den sidste sang på repertoiret ”Det er sommer, det er sol og det er søndag” kun var den sidste del, der ramte plet.

Den solide publikumsopbakning til flagnedspilningerne viser, at sæbynitter og turister er glade for traditionen, og vi kan alle glæde os over, at der er frivillige ,der år efter år stiller op og giver alle en gratis god underholdning.


2023

 

Generalforsamling i Musikkorps Sæby.

 

Formanden for Musikkorps Sæby Berit Heisel kunne torsdag, den 23. marts byde velkommen til 30 af korpsets medlemmer, som var mødt frem til den årlige generalforsamling i Musikhuset.

Berit Heisel oplyser i sin beretning, at musikkorpset, efter afgang af tre medlemmer og tilgang af et tilsvarende antal, fortsat tæller 47 aktive musikere samt to passive medlemmer. Hertil kommer Ibsens Kapel med 14 medlemmer og Brass Ensemble Sæby med 10 medlemmer. Hvor Musikkorpset fortsat ledes af dettes mangeårige dirigent Mogens BB Jensen, er det Dorthe Linde Jørgensen, som svinger taktstokken over de to sidstnævnte grupper.

Formanden fremhæver to begivenheder, som gør det forgangne år til noget ganske særligt. 2022 bliver året, hvor man efter længerevarende sonderinger og forhandlinger endelig når frem til Frederikshavn Kommunes officielle overdragelse af Musikhuset til Musikkorps Sæby. Årets helt store opgave bliver værtskabet for den 17. ”Internationale Musikfest” i dagene 01.-03. juli. Her er man værter for 800 musikere, fordelt på 22 velspillende orkestre, som i den pågældende weekend indtager Sæby med fest, farver og masser af dejlig musik. Arrangementet bliver en stor succes, som ganske givet vil blive gentaget i sommeren 2025.

Dorthe Linde Jørgensen orienterer som formand for musikudvalget bl.a. om det forgangne års mange musikalske aktiviteter, herunder en spændende fælles øvelørdag med Sæbygarden og en vellykket Valentinekoncert i samarbejde med Sæby Kirke – to musikalske initiativer, som begge fortjener en gentagelse.

Steen Klarup og Jørgen Hyttel orienterer på vegne af ”Husudvalget” om Musikhusets økonomi og udlejning samt om en igangværende, omfattende renovering, som i høj grad gennemføres ved frivillig arbejdskraft af korpsets medlemmer.

Af bestyrelsens fem medlemmer er Berit Heisel og Ea Søe Andersen på valg. Berit Heisel ønsker ikke at genopstille, så i hendes sted bliver Mette Mellergaard indvalgt. Bestyrelsen konstituerer sig efterfølgende med Ea Søe Andersen som formand, Niels Østgaard som næstformand, Lisa Frederiksen som kasserer, Steen Aggerholm som sekretær og Mette Mellergaard som bestyrelsesmedlem.

Tak til vores afgående formand for stor indsats for Musikkorps Sæby.

Vores nye bestyrelse 2023

 

Arrangementet slutter med uddeling af ”Årsnåle”. Her tildeles Jens Echardt og John Vintervad 10 års nålen, Berit Heisel og Steen Aggerholm 25 års nålen, Carsten Aarup 30 års nålen og Finn Malling 50 års nålen.       

 

 

Musikhusrenovering 2023

Det meste af foråret har stået i renoveringens tegn idet Musikhuset trængte til en større overhaling.
Efter at Musikkorps Sæby har overtaget bygningen blev det besluttet at bruge midler til istandsættelse af den gamle bygning.

Sidste efterår blev ydervæggen på sydsiden af huset net-pudset. “Soklen” hvis man kan kalde den det blev behandlet med fugtspærre og har således stået og tørret til foråret hvor malerarbejdet kunne gå i gang. Samtidig hermed blev det indvendige arbejde i musiklokalet igangsat, hvilket viste sig at blive et større projekt, da fugten i væggene var ret omfattende. Mange trailerlæs af gammelt puds blev banket ned hvorefter væggene skulle tørre inden nyt puds kunne påføres. Lokale håndværkere måtte inddrages til at finpudse væggene, lave nye elinstallationer og vvs-arbejde.

Musiklokalets gamle loft skulle endvidere have været udskiftet, men udgiften hertil var ret omfattende, så husudvalget gik i tænkeboks og fandt til sidst frem til et firma i Frederikshavn som skulle se på opgaven, og give et bud på hvad der kunne gøres billigst muligt. Efter besigtigelse af lokalet tilbød Hz Acoustic at lave forsøg og tilbød Musikkorpset at lægge nyt akustikpuds på de gamle glasuldsplader uden beregning.

Musikhusudvalget som er nedsat til planlægningen og udførelse af diverse renoveringsopgaver har lavet et kæmpe stykke frivilligt arbejde og flere hundrede timer er brugt indtil videre for at få huset til at fremstå præsentabelt. Dette bistået af en del af medlemmerne i musikkorpset. Det har været noget af en udfordring idet husets lejere stadigvæk har skullet benytte lokalerne, så meget tid er brugt på rengøringsarbejde hver gang der skulle arbejdes.


Nu mangler musiklokalet blot at få ny gulvbelægning lagt på så dette lokale kan siges at være færdigrenoveret. Der er dog et stort ønske om at få nyt inventar i form af nye stole og borde, da det gamle er slidt efter mange års brug.

Fremtidige ønsker er desuden at få gang, køkken og mødelokale renoveret, så dette også kan fremstå præsentabelt. Desuden en net pudsning af resten af huset udvendig, som er en bekostelig affære for Musikkorps Sæby. Vi håber dog på, at der er fonde som kan bidrage til at dette kan realiseres.

 

Musikhusudvalget
Jørgen Hyttel
Carsten Aarup
Finn M. Nielsen
Inge N. Rasmussen
Niels Østgaard
Steen Klarup