Vores historie
2005-2009

1971-1979 1980-1989 1990-1999 2000-2004 2005-2009 2010-2014 2015-2019 2020-2024

 

2005

Musikere til Norge

Musikkorps Sæby rejser på fredag den 3. juni til Stavern i Norge, Sæbys tidligere norske venskabsby. Orkestret skal deltage i et stort stævne i forbindelse med markeringen af Stavern-Agnes Musikkorps´ 60 års jubilæum. Stævnet får ud over fra Norge og Danmark deltagelse af orkestre fra England og Holland. Alle deltagende har i øvrigt deltaget i Musikkorps Sæbys Internationale Musikfest, der afvikles hvert tredje år.

Flaget spilles ned på havnen for 17. år

Nordjyske Stiftstidende 19. juni 2005

Trompetister fra Musikkorps Sæby og Sæbygarden vil sørge for, at solen bliver spillet behørigt ned hver aften kl. 21 samtidig med, at havnens flag stryges sammen med flagene på lystbådene i havnen.

Flagnedspilningen, der hver aften plejer at samle et stort publikum, er en tradition, som hverken sæbynitter eller turister vil undvære. Den startede for 17 år siden.

Sommerens sidste nedspilning bliver søndag den 7. august, hvor de trompetister, der har påtaget sig opgaven i år, på skift vil spille nogle af de numre, der da sommeren igennem vil være blevet spillet på havnen. Samtidig vil Musikkorps Sæby – også traditionen tro – forud for den sidste flagnedspilning give sommerkoncert på Sæby Havn for at gøre afslutningen ekstra festlig. Denne koncert arrangeres af Kulturelt Samråd i Sæby Kommune.

På Musikkorps Sæby´s hjemmeside – på internetadressen www.musikkorps-saeby.dk – kan man i øvrigt finde en oversigt over, hvem der spiller flaget ned de enkelte aftener – dog med et vist forbehold for personskift.

 

Fem minutter trækker tusinder til havnen  

FLAGNEDSPILNING: Gratis og stemningsfulde fem minutter hver aften er et fast indslag i Sæby-sommeren

Nordjyske Stiftstidende 31. juli 2005

SÆBY: Ingen Sæby-sommer uden flagnedspilning i lystbådehavnen. Hverken turisterne eller sæbynitterne vil undvære trompetfanfaren. Den gratis og stemningsfulde oplevelse er en del af Sæby-sommeren.

Fem minutters musik hver aften trækker tusinder af mennesker til Sæby Havn – og har gjort det de sidste 17 somre.

Nedspilning af det store flag på lystbådehavnen i og flagene på de mange gæstende lystsejlere er blevet en turistattraktion med en helt speciel atmosfære.

Valfart  Hver aften valfarter turister og fastboende i stort tal til havnen for at høre trompettonerne. I rigtig lune sommeraftener er det tæt på trafikkaos på havnen. Men de fleste tager trængslen med godt humør.

Man skal være der til tiden. For præcis kl. 21 lyder trompetfanfaren ud over havnen – efterfulgt af en elle flere melodier til kendte fædrelands-sange – og som en stemningsfuld og højtidelig afslutning “Der er et yndigt land”.

Efter hvert nummer lyder det bragende klapsalver – både fra de mange tilhørere på land og de sejlende turister, der nyder sceneriet fra deres både.

Formanden for Musikkorps Sæby, Jørgen Hyttel, der har været med til at spille flaget ned gennem en årrække:

Der er en enorm interesse, der udvises, selvom det ikke varer mere end nogle få minutter. Mange af byens borgere kommer trofast hver aften, inden de skal hjem til aftenkaffen. Samtidig kommer i sommerens løb flere tusinde turister og beboere fra oplandskommunerne for at høre og se flagnedspilningen.

Alt tyder på, at traditionen med flagnedspilning vil fortsætte i mange år fremover. Det vil Sæbys rige musikliv være med til at sikre.

Idéen med at spille flaget ned på Sæby Havn blev fostret af nu afdøde isenkræmmer Knud Hjortlund-Svendsen, der var en meget aktiv formand for Sæby Handelsstandsforening i en årrække.

På en sejlerferie i Løgstør syntes han, at der ligesom manglede noget, når flaget blev strøget.

Han syntes at, at man på Sæby Havn da måtte kunne gøre det lidt mere festligt – ved at lade en trompetist spille flaget ned. Sådan som skikken er i handelsflåden og i den danske marine, hvor der blæses til flagsænkning kl. 21 hver aften uanset hvad tid, solen går ned.

Da Knud Hjortlund-Svendsen vendte tilbage til Sæby, blev hans idé hurtigt til virkelighed.

Så de sidste 17 år er flaget blevet spillet ned på Sæby Havn i størstedelen af turistsæsonen.

Egentlig skulle tonerne lyde fra et signalhorn, men i Sæby blæses der trompettoner, når flaget spilles ned. Årsag: Signalhornet kan kun spille naturtonerne. Det er ikke nok, når derefter flagsangen spilles flere kendte danske sange. Så er det bekvemt at have ventilerne til at skabe nogle flere toner med.

 

August 2005
På Musikkorps Sæbys årlige generalforsamling blev følgende valgt til bestyrelsen og som herefter konstituerede sig således:

Jørgen Hyttel – formand
Jørgen Mellergaard – næstformand
Finn M. Nielsen – kasserer
Jørgen Hammer – sekretær
Niels Jørgen Larsen – bestyrelsesmedlem og medlem af Musikudvalget – Nyvalgt

Dirigenten hedder: Mogens B.B. Jensen


2006

Messingsuppe og trommehvirvler over Sæby

MUSIKALSKE VENNER:

Musikkorps Sæby vært for 550 norske ungdomsamatørmusikere.

SÆBY: Lyden af trommehvirvler og truttende trompeter fyldte hele weekenden Sæby Fritidscenter og Sæbygårdskolen – og det gik ikke stille af sig.

Overalt på skolen og i Fritidscenteret blev der øvet – borset fra lørdag aften, hvor der var diskotek – og søndag sluttede to dages venskabeligt musiktræf med stor koncert i hallen.

Efter at have været inddelt i mindre grupper efter alder og erfaring forenedes alle kræfterne i et stort ensemble, der var ved at løfte taget af fritidscenteret.

Gammelt venskab  Nordmændene er gode gamle venner af Musikkorps Sæby.

Det er 13. år i år, at vi får besøg af ungdomsmusikere fra Norge i samarbejde med Stavern Agnes Musikkorps, fortæller Jørgen Hyttel, der er formand for sæbynitternes musikkorps.

Vi har omkring 30 gæsteorkestre rundt omkring i Europa. Hvert tredje år afvikler vi en international musikfest her i Sæby. Næste gang er den sidste weekend i juni 2007, hvor der kommer 25 orkestre, fortæller Jørgen Hyttel.

Musikkorps Sæby deltog sidste år i Stavern Agnes Musikkorps’ 60 års jubilæum og det grænseoverskridende musikalske samarbejde er med til at trække mange unge musikere til de årlige træf i Sæby.

Vi er for øjeblikket 45 medlemmer og har haft en del tilgang af yngre musikere, ligesom vi har musikere fra Aalborg, Frederikshavn, Dronninglund og det øvrige opland omkring Sæby, fortæller Jørgen Hyttel.

Start som trompetist  Mange af musikerne har trådt deres barnesko i Sæby Musikskole og en del har spillet i Sæbygarden, inden de finder vej til Musikkorps Sæby.

Jørgen Hyttel selv er trompetist. 

Jeg startede som 7-årig, spillede 13 år i garden og har nu været med i Musikkorps Sæby i 35 år, de sidste 20 som formand, fortæller musikkorpsets grand old man.

Hver torsdag aften øver musikkorpset i klublokalerne i Skolegade 6, Sæby.

 

Nordjyske Stiftstidende 5. juli 2006

VARME MUSIKDAGE I TYSKLAND 

SÆBY: Temperaturen var 30 grader, men der var koldt fadøl i hanerne. Medlemmerne af Musikkorps Sæby havde dog ikke tid til at slappe af, da de deltog i Den Internationale Musikfest i Bad Bramstedt i Tyskland. Korpset gav hele fem koncerter og var med i et stort optog. Og musikerne kom hjem en stor oplevelse rigere.

37 musikere fra Musikkorps Sæby er netop vendt hjem efter at have deltaget i den 15. Internationale Musikfest i den tyske venskabsby Bad Bramsted.

Tre dages koncentreret musik blev det til for det nordjyske orkester. Ikke færre end fem koncerter og et kæmpe festoptog med deltagelse af cirka 2000 musikere fra 11 nationer blev det til i løbet af den forlængede weekend.

Musikkorpset spillede allerede fredag aften efter ankomsten i det store festtelt – og dette med kæmpe stemning og bifald fra det store publikum. Orkestrets musikudvalg og dirigent havde valgt det helt rette program til denne aften hvilket faldt i publikums smag.

Musikkorpset dirigent, den 29-årige Mogens Jensen fra Aalborg, var helt på toppen, hvilket tydeligvis gjorde sit til, at musikkorpset medlemmer ydede sit bedste.

Lørdagens og søndagens koncerter foregik i rundt om i byens musikcaféer med en enkelt lille afstikker til byens villakvarterer. Sædvanligvis var der mange mennesker til koncerterne, og det næsten alt for gode vejr gjorde også sit til, at folk nød de mange koncerter. Musikkorps Sæby benyttede også lejligheden til at høre, om der kunne være interessante orkestre som, vil modtage en invitation til at deltage i den store internationale musikfest, som holdes af Musikkorps Sæby næste år.

Ind imellem blev der blev lige tid til at lave et gruppebillede af medlemmerne i en lidt lettere påklædning, da uniformen ikke blev brugt meget i de 30 graders varme.

 

FLAGET SPILLES ATTER NED PÅ SÆBY HAVN 

AF ANDERS KJÆRGAARD ANDERS.KJAERGAARD.CHRISTENSEN 

SÆBY: Trompetister fra Musikkorps Sæby og Sæbygarden vil for 18. år i træk være at finde på Sæby Havn i perioden 23. juni-13. august. Årsagen er, at flaget også i år hver aften kl. 21 spilles ned til glæde for de mange tusinde turister og fastboende, som finder vej til havnen for at opleve den specielle stemning, der opstår på de smukke sommeraftener.

Trompetisterne fra Musikkorps Sæby er i år repræsenteret ved Jørgen Hyttel, Finn M. Nielsen, Mogens Aarup, Frank Hejslet, der skiftes til at spille. Som afløser i de dage, hvor de to Sæby Musikkorps og Sæbygarden deltager i musikfesten i Bad Bramstedt, tager Jesper Knudsen over.

Fra Sæbygarden deltager Mikkel Kejser, Rikke Kejser, Vita Nielsen, Espen Lorenzen og Jacob Sørensen i flagnedspilningerne.

På Musikkorps Sæbys hjemmeside (www.musikkorps-saeby.dk) kan man finde en spilleplan som viser, hvem der spiller flaget ned de forskellige aftener.

Som noget nyt kan man i år også opleve det nye klokkespil på Sæby Kirke, som hver aften spiller kendte salmer i minutterne op til, at flaget spilles ned.

 

TUSINDER HAR HØRT FLAGET BLIVE SPILLET NED 

AF ANDERS KJÆRGAARD ANDERS.KJAERGAARD.CHRISTENSEN 

AFTENHYGGE: Søndag aften spilles flaget ned for sidste gang i år på Sæby Havn

SÆBY: Søndag den 13. august er sidste aften for nedspilningen af flaget for denne sommer. Mange tusinde turister og fastboende har sommeren igennem oplevet stemningen på havnen, når flaget hver aften præcis kl. 21 er blevet spillet ned. Dette års perfekte sommervejr har bidraget til, at endnu flere har fundet vej til havnen og det stemningsfulde arrangement.

Det er trompetister fra Musikkorps Sæby og Sæbygarden, der også dette år på skift har været med til at spille flaget ned på havnen efter en nærmere fastsat vagtplan koordineret af Jørgen Hyttel fra Musikkorps Sæby.

På søndag, når flaget bliver spillet ned for sidste gang, vil alle trompetisterne fra de to orkestre på skift spille nogle af de mange melodier, som man har kunnet høre på havnen sommeren igennem.

Som optakt til flagnedspilningen vil Musikkorps Sæby også i år give koncert på havnen kl. 20. Koncerten er arrangeret af Kulturelt Samråd for Sæby Kommune.

Nu håber man kun på, at vejrguderne denne aften vil være venlig stemt, så der kan sættes et flot punktum for det succesrige og stemningsfulde arrangement på Sæby Havn.

 

Ny sæsonstart

Musikkorps Sæby tager nu fat på en ny sæson. Korpsets 42 medlemmer starter igen de musikalske aktiviteter efter en velfortjent sommerferie. Musikkorps Sæby kan fejre 35 års jubilæum i år. www.musikkorps-saeby.dk

I lørdags medvirkede musikkorpset i Hørby i forbindelse med en torvedag. Arrangementet havde samlet ikke så få tilhørere, men vejret viste sig jo også fra sin bedste side.

Næste arrangement for Musikkorps Sæby bliver så førstkommende weekend, hvor Ibsens Kapel (en gruppe fra musikkorpset) medvirker i Glade sommerdag i anlægget i Sæby. Samme aften medvirker hele orkestret ved en koncert på Sæby Havn i forbindelse med flagnedspilningen.

Orkestret får herefter et lille pusterum til at indstudere nye numre inden det går løs med to større arrangementer sidst i september. Musikkorps Sæby Har indledt samarbejde med TOP-event i Frederikshavn omkring et palmehavearrangement i væksthuset den 23. september.

Hovednavnet ved dette arrangement bliver den meget kendte violinist og showman Kim Sjøgren som skal forestå underholdningen sammen med palmehaveorkestret.

Lørdag 30. september vil Musikkorps Sæby give en koncert i Sæby Kulturhus i anledningen af, at Musikkorps Sæby fejrer 35. års jubilæum. Sideløbende med de musikalske aktiviteter, så arbejder orkestret med planlægningen af næste års store internationale musikfest i Sæby som afholdes den sidste weekend i juni.

Da Musikkorps Sæby til stadighed gerne vil forny og udvikle sig, så er der også tilbud til yngre eller tidligere musikere om at være med i orkestret. Musikkorpset vil især gerne have udvidet besætningen af klarinetter, fløjter og saxofoner. Men alle som har lyst at dyrke musikken, kan henvende sig til formanden for Musikkorps Sæby, Jørgen Hyttel. Interesserede kan læse mere om orkestret på deres hjemmeside.

GLADE SOMMERDAGE I MUSEUMSHAVEN 

SÆBY: I slutningen af 1800-årene mistede Sæby for alvor sin uskyld. Det bedre borgerskab kunne chokeret se til, mens et sammenrendt anført af en homoseksuel forfatter højrøstet indtog byen.

De nye ”borgere” så anderledes ud og holdt vilde fester i parken bag Sæby Museum, hvor der var høj musik og alkohol ad libitum.

I dag er medlemmerne af det støjende slæng anerkendt som nogle af landets største kunstnere gennem tiderne. Heriblandt forfatterne Herman Bang og Henrik Ibsen samt kunstmalerne Holger Drachmann og Peder Mønsted.

Festerne i museumshaven, hvor der i gamle dage lå et traktørsted, er legendariske og fint beskrevet i forfatter Hans Gregersens bog om Sæbys guldalder.

Stemningen fra dengang forsøges genskabt i arrangementet ”Glade Sommerdage”, der holdes søndag af Kulturelt Samråd.

Café Sommerglæder og Brasens Traktørsted åbner i museumshaven kl. 14, og siden går i det slag i slag med et væld af aktiviteter.

Der kan spilles krocket og petanque og leges gamle lege med ungerne. Der er trætopskoncert og optrin med kunstmalerne, forfatterne og de forskellige honoratiores, der prægede bybilledet i slutningen af 1800-årene.

På programmet er også diverse koncerter og dans – herunder polka og folkedans.

Arrangementet slutter stemningsfuldt, når Musikkorps Sæby under navnet ”Ibsens Kapel” giver koncert på Sæby Å.

Umiddelbart efter arrangementet spilles flaget ned på Sæby Havn for sidste gang i år.

 

August 2006 På Musikkorps Sæbys årlige generalforsamling blev følgende valgt til bestyrelsen og som herefter konstituerede sig således:

Jørgen Hyttel – formand
Jørgen Mellergaard – næstformand
Finn M. Nielsen – kasserer
Jørgen Hammer – sekretær
Niels Jørgen Larsen – bestyrelsesmedlem og medlem af Musikudvalget

Dirigenten hedder: Mogens B.B. Jensen


2007

Nytårskoncert med høj cigarføring

SUCCES: 
Musikkorps Sæby’s solistvalg gav 350 tilhørere en herlig aften på Hotel Viking

Af Ole K. Petersen ole.k.petersen @nordjyske.dk

SÆBY: At 40-årige Sigurd Barrett ikke kun er populær blandt børn, blev tydeligt understreget ved Musikkorps Sæby’s nytårskoncert på Hotel Viking.

Han begejstrede også de 359 veloplagte tilhørere under en koncert med høj cigarføring.

Cigaren hører sig til, når Sigurd Barrett optræder med nogle af sit forbillede, den danske jazzpioner Leo Mathisens mest populære numre – f.eks. “To be or not to be” og “Take it Easy”.

Så scenen var ofte indhyllet i røg, men Sigurd Barretts musik og tætte kontakt med publikum trængte igennem.

Det gjorde også hans kone, operasangeren Winnie Merete Barretts sang – både når hun optrådte sammen med Musikkorps Sæby dirigeret af Mogens Jensen og med manden.

Specielt var hendes opførelse af “Anthem” fra musical’en “Chess” i topklasse. Da ville bifaldet næsten ingen ende tage. Også hendes fremførelse af operaarierne “Vilja, o Vilja” og “Oh, mio. bambino caro” understregede hendes talent.

Men hun kan skam andet end synge opera, fik vi at høre.

Således var afslutningsnummeret “Den knaldrøde gummibåd”, som hun sang sammen med manden helt forrygende.

Det var også ægteparret Barretts halve times show som start på den mere løsslupne anden afdeling, hvor parret også optrådte sammen med Musikkorps Sæby, der nu havde smidt uniformen og trukket i nytårsgalla – og viste, at det også kan være med, når det handler om skæg og ballade. Selv et strip-nummer præsenteredes i denne afdeling.

Koncerten var samtidig en understregning af, at Musikkorps Sæby stadig udvikler sig og mestrer så at sige alle genrer.

Den forholdsvis nye dirigent, Mogens Jensen, har allerede fået meget ud af sliddet med amatørorkestret, der tæller knap et halvt hundrede medlemmer.

Så den syvende i rækken af nytårskoncerter arrangeret af Musikkorps Sæby blev en ny succes – igen med et godt solistvalg. Og også aftenens konferencier, Hans Ole Kalhøj, fortjener sin del af æren for den vellykkede aften.

Succes’en var helt i hus, da vi – det var nu ikke den helt store overraskelse – som ekstranummer nød “Champagnegaloppen” for fuld udblæsning.

Og en ny succes venter givet næste år: For det ligger allerede nu fast, at der bliver nytårskoncert den 26. januar 2008 med trompetisten Per Nielsen som gæstesolist.

Tusinder fulgte flaget

SÆSONAFSLUTNING: Musikkorps Sæby sluttede på havnen og indleder nu en ny og den 36. sæson Af Palle W. Nielsen palle.nielsen@nordjyske.dk

SÆBY: Ifølge lokale øjne havde flere tusinde mennesker søndag aften fundet vej til Sæby Havn for at overvære, at flaget blev spillet ned for sidste gang denne sommer.www.musikkorps-saeby.dk

Som optakt hertil gav Musikkorps Sæby en times koncert på havneområdet ved Restaurant Frank´s. Koncerten var en af fire koncerter som Musikkorps Sæby denne sommer har givet i Frederikshavn Kommune og som er støttet af kommunen.

Der har i mange år været tradition for koncerter i den gamle Sæby Kommune, og mange håber på, at denne tradition kan fortsætte. Vejret viste sig fra sin bedste side søndag og var selvfølgelig medvirkende til, at så mange mennesker fandt vej til havnen i Sæby.

Musikkorps Sæby indleder endvidere sin nye sæson, som er den 36. i rækken, og de 45 medlemmer glæder sig til igen at skulle indstudere nye musiknumre til kommende koncerter.

Flere nye medlemmer har endvidere meldt deres ankomst i orkestret, så der bliver trængsel i Musikhuset i Skolegade i Sæby.

Skulle der blandt NORDJYSKEs læsere være rutinerede musikere, som ønsker at spille sammen med andre amatørmusikere, er det muligt at kontakte Musikkorps Sæby gennem deres hjemmeside

Er man ikke helt klar til at blive optaget i orkestret, er der mulighed for at få undervisning i Musisk Aftenskole Sæby. Her kan nybegyndere og rutinerede få den undervisning, de har behov for. www.musiskaftenskole-saeby.dk

 

Det kører for Musikkorpset
Musikkorps Sæby har netop taget hul på en ny sæson, den 36. i rækken, hvilket blev indledt med den årlige generalforsamling.

På årets generalforsamling kunne formanden Jørgen Hyttel igen glæde sig over det store fremmøde og konstatere at medlemmerne bakker godt op om foreningen. Således var 41 medlemmer ud af 46 mødt op til generalforsamlingen.

Formanden kunne berette om et travlt år med mange koncerter hvor hele orkestret er repræsenteret, men også mindre arrangementer hvor Ibsens kapel som er en del af Musikkorps Sæby har deltaget.

Den årlige nytårskoncert med Sigurd og Winnie Barrett blev et af årets højdepunkter.

Ligeså seminaret for ungdomsorkestre fra Norge og som er blevet afholdt de seneste 14 år i samarbejde med venskabsorkestret Stavern-Agnes Musikkorps fra Norge. Her deltog ikke færre end 600 unge musikere i alderen 9-25 år i weekendseminaret. Det ser ikke ud til at dette arrangement er aftagende, da der er 100 unge på venteliste.

En anden stor begivenhed var afholdelsen af den 12. Internationale Musikfest som Musikkorps Sæby afholdte i juni. Her deltog ikke mindre end 800 musikere fra 27 amatørorkestre fra 8 nationer.

Som noget nyt blev musikfesten afholdt i midtbyen hvilket blev til en stor succes og her er vi ikke i tvivl om at sådan må det være også fremover. Samarbejdet med Handelstandsforeningen, Restauratør Torben Pedersen samt Madkongen fungerede fint og vi håber på, at denne nye facon kan videreudvikles til næste musikfest om 3 år, siger formanden.

Han lægger ikke skjul på, at udviklingen i Musikkorps Sæby er yderst positiv.

Sammenholdet har aldrig været bedre ligesom den musikalske udvikling er særdeles gunstig hvilket langt hen ad vejen må tilskrives orkestrets unge og dygtige og inspirerende dirigent Mogens B. Jensen.

Han har om nogen forstået at forene det faglige og pædagogiske så alle i orkestret yder sit bedste, men på en fornøjelig og afslappet måde, så alle glæder sig til de ugentlige øveaftener, siger Jørgen Hyttel. 

På generalforsamlingen blev der lidt udskiftning i bestyrelsen. 

 

Bestyrelsen består herefter af:
Jørgen Hyttel – formand

Inge Nørbjerg Rasmussen – næstformand – Nyvalgt
Finn M. Nielsen – kasserer
Mogens Aarup – sekretær – Nyvalgt
Jørgen Hammer – bestyrelsesmedlem og medlem af Musikudvalget –

Dirigenten hedder: Mogens B.B. Jensen

Orkestret går nu i skarp træning for at finde melodier til den kommende sæson og ikke mindst til næste års nytårskoncert lørdag den 19. januar 2008.

Gæstesolisten bliver denne gang trompetist Per Nielsen som vil kunne opleves sammen med Musikkorps Sæby på Hotel Viking.

Per Nielsen er trompetist ved Sønderjyllands Symfoniorkester. Har desuden optrådt som solist i ind- og udland samt i radio og TV.


2008

Kendt solist i flot samarbejde med Musikkorps Sæby

Nordjyske Stiftstidende 21.01.2008. Af Ole K. Petersen

SÆBY: Musikkorps Sæby kunne notere en solid succes ved årets nytårskoncert for 450 tilhørere på Hotel Viking.

Det dygtige korps knap 60 musikere anført af dirigent Mogens Jensen stod sammen med solisten, trompetist Per Nielsen bag en aften helt i top – med masser af dejlig musik i to afdelinger med et afvekslende program og humørfyldte indslag.

Det var tydeligt, at der har været arbejdet hårdt de seneste måneder på musikkorpsets øveaftener. Og det hele faldt på plads, da korpsets medlemmer om eftermiddagen før koncerten pudsede programmet af sammen med Per Nielsen.

Resultatet blev en flot koncert, hvor publikum ikke sparede på bifaldet. Og det ville ingen ende tage efter Per Nielsens sidste optræden.

Aftenens veloplagte konferencier, Hans Ole Kalhøj, bidrog selv til underholdningen, da han optrådte sammen med fiskerkollegerne Steen Aggerholm og Frank Hejslet – alle festligt udklædte – med populære sømands-potpourrier med fællessang.

Også Per Nielsen var med på løjerne og accepterede at optræde i badedragt mod afslutningen med nummeret Den knaldrøde gummibåd, inden Champagnegaloppen dannede en effektfuld afslutning.

Uden at forklejne Musikkorps Sæby var det Per Nielsen, der leverede aftenens højdepunkter. Hans pragtfulde trompetmusik henrykkede gang på gang.

Og hans sønderjyske dialekt gik rent ind, når han ind imellem fyrede vovede historier af.

Samspillet med Musikkorps Sæby, der så sandelig også viste, at det kan selv, nærmede sig det formidable.

Blandt højdepunkterne var også solistnummeret Buglers Holiday for tre trompeter, hvor Per Nielsen på bedste vis blev assisteret af musikkorps-trompetisterne Jørgen Hyttel og Mogens Aarup.

Til Pomp og Circumstance havde Frank Hejslet forfattet en fællessang-tekst, der blev sunget, mens publikum svingede med flagene.

Festligt og fornøjeligt – som hele koncerten.

 

Sommer for fuld musik 
Nordjyske Stiftstidende 17. maj 2008

SÆBY: Musikkorps Sæby går sommersæsonen i møde med masser af musik.

Startskuddet går allerede på lørdag, når den første sommerkoncert finder sted i anlægget i Brønden. Her indvies et såkaldt Leader+ projekt.

22. juni er der egnsdag i Aalbæk og Musikkorpset skal levere den musikalske vare til denne lokale mærkedag. Der marcheres gennem byen og afsluttes på Torvet med en lille koncert.

Ved samme tid starter sæsonen med flagnedspilning på Sæby Havn, hver dag kl. 21 præcis. Her skiftes Musikkorpsets trompetister og trompetister fra Sæbygarden til at spille, og efter selve flagfanfaren spilles sædvanligvis et par danske sange fra den danske sangskat.

Denne mangeårige tradition opleves hvert år af tusindvis af turister, og mange lokaler har det som et almindelig led i aftengåturen, lige at vende havnen og få flagnedspilningen med.

Og det er ikke kun de sejlende turister, der nyder musikken og stemningen på Havnen i Sæby. Der er et mylder af mennesker fra campingpladserne, Sæby Søbad og fra sommerhusområderne, som valfarter til havnen disse sommeraftener.

10. August spilles der om eftermiddagen til Glade Sommerdage i Anlægget ved Fiskerstien, og senere på aftenen gives der den sidste sommerkoncert på Havnen i Sæby.

Efter koncerten spilles flaget ned for sidste gang dette år, og det gøres traditionelt med manér. Alle trompetister, som har spillet i løbet af sommeren, giver en melodi fra hver deres plads på bådebroerne på havnen, og som endeligt punktum samles alle ved podiet for at spille nationalmelodien flerstemmigt. 12. August gives der koncert i Voerså på byens nye torv, og den 11. September drager korpset på musikalsk sensommer-tur til Altenahr i Sydtyskland, hvor der i en forlænget weekend skal spilles og opleves noget af den sydtyske natur og kultur. Endelig holder Musikkorps Sæby og Stavern-Agnes Musikkorps fra Norge en fælles musikweekend i Sæby den 1. november. Senere i november holder Musikkorpset sin egen øvelørdag for at gøre sig musikalsk klar til nytårskoncerten i januar 2009.

 

På generalforsamlingen torsdag den 21 august blev der lidt udskiftning i bestyrelsen.
Bestyrelsen består herefter af:
 

Inge Nørbjerg Rasmussen – formand
Jørgen Hyttel – næstformand
Finn M. Nielsen – kasserer
Mogens Aarup – sekretær
Mona Pilgaard – medlem af musikudvalget – NYVALGT

 Dirigenten hedder: Mogens B.B. Jensen

Mandestrip på torvet

Uniformskifte: 
Råd til nyt kluns til de 52 medlemmer af Musikkorps Sæby

SÆBY: De 52 medlemmer af Musikkorps Sæby havde indøvet en ny melodi til en ganske særlig begivenhed lørdag på torvet i Sæby.

Melodien er The Stripper, og som de rigtig mange, de var på torvet kan bevidne, så var udførelsen så god, at melodien også virkede.

Det var seks mandlige medlemmer af musikkorpset, der tog imod opfordring.

Præcis som indøvningen af en ny melodi er planlagt, var det festlige optrin på torvet det også. Anledningen var, at musikerne i korpset har fået nye uniformer, og derfor skulle man af med de gamle, som i dag er op mod 15 år.

Spar Nord vandt

Musikkorpset kom af med de gamle uniformer. Køber var Spar Nord i konkurrence med handelsstandsforeningen. Spar Nord måtte op i et bud på 6.000 kroner for at sikre sig uniformerne.

Spar Nord har sammen med Frederikshavn Kommune og Vanggaard Fonden også en væsentlig andel i musikkorpsets nye uniformer.

Det er ikke mindst takket være økonomisk støtte fra de tre, der er blevet råd til at købe nyt, fortæller Mogens Aarup fra musikkorpset.

Nyanskaffelsen består af 52 uniformer og af stof nok til at få syet yderligere 15. Musikkorpset har flere nye medlemmer på vej, og for at sikre sig, at uniformer, som først syes senere, får samme farve som de 52, har man sikret sig stof fra samme indfarvning.

Sæbynitterne fik allerede lørdag lejlighed til at se de nye uniformer, idet orkestermedlemmerne skiftede i løbet af dagens koncert.

Også ny formand

Næste gang, der er koncert i Sæby med musikkorpset, er 2. november. Det er i forbindelse med, at musikkorpset har besøg af et venskabsorkestret fra Stavern.

Uniformerne er i øvrigt ikke det eneste nye i musikkorpset. Ved torsdagens generalforsamling i sidste uge fik korpset ny formand. Det er Inge Nørbjerg Rasmussen.

Hun afløste Jørgen Hyttel, som valgte at gå af efter 25 år på formandsposten.

Musikkorps i Altenahr

SÆBY: Musikkorps Sæby har været på musik- og oplevelsesturné i det sydlige Tyskland, nærmere betegnet Altenahr-dalen.

To busser fyldt med glade musikanter og deres pårørende drog sydpå for at opleve sensommerstemningen i de flotte egne omkring floden Mosel, hvor vinrankerne dominerer alle sydvendte bjergskråninger.

Orkestret var indkvarteret på hotel i den lille hyggelige dalby Altenahr, som ligger ved Ahrfloden, som er biflod til Mosel.

Af kulturelle oplevelser, som var indlagt på turen, kan nævnes: Bjergvandring til slotsruin, besigtigelse af Eifelbjergene og besøg i den gamle romerske by Trier, besøg i Moselbyen Cochem og sejltur på floden Mosel, besigtigelse af Nürburgring og besøg i vinbyen Mayschloss med vinsmagning i verdens ældste vinsammenslutning .

Musikalsk fik vi lejlighed til at spille koncert i Mayschloss, og i Altenahr ved Hotel Lang og Hotel Zur Post samt marchtur gennem byens smalle gader, fortæller Mogens Aarup fra korpset.

Korpset har i det hele taget ikke ligget på den lade side, efter sæsonstart først i august måned.

10. august afholdtes der sidste promenadekoncert på Havnen i Sæby.

21. august var der generalforsamling med valg af ny formand og bestyrelse

23. august var der stor MusikEvent på Sæby Torv med salg af gamle uniformer

11. – 15. september Musikalsk oplevelsestur til Altenahr

Lige nu planlægges der heftigt på musikalsk øveweek-end i Sæby med venskabsorkestret fra Norge – Stavern Agnes Musikkorps, som gæster Sæby den 1. november.

Weekenden afsluttes med stor offentlig koncert på Frank’s Restaurant i Sæby – søndag den 2. november kl. 16.

Musikkorpset øver allerede nu på programmet til årets Nytårskoncert, som holdes på Hotel Viking med gæstesolisten Kurt Ravn. Og for at pudse numrene godt af er der planlagt endnu en musikøvelørdag den 22. november i Sæby Kulturhus.

– Ved den lejlighed skal korpset også lige køres i julestemning med de aktuelle julenumre, så vi er klar til december måneds megen julemusik rundt om i Frederikshavn Kommune, siger Mogens Aarup.

Alle disse begivenheder skal koordineres og styres på plads af korpsets nyvalgte formand, bestyrelse og musikudvalg.

På generalforsamlingen valgtes Inge Nørbjerg Rasmussen som ny formand for Musikkorps Sæby, idet afgående formand gennem 25 år, Jørgen Hyttel, ikke ønskede at opstille.

 

Bestyrelsen blev i øvrigt valgt og sammensat således:

Formand Inge Nørbjerg Rasmussen
Næstformand Jørgen Hyttel
Kasserer Finn Malling Nielsen
Sekretær Mogens Aarup
Menigt medlem Mona Pilgaard (som også er bestyrelsens repræsentant i musikudvalget)

Musikudvalget:
Formand Frank Hejslet
Medlemmer Jens Buus, Michael Jensen og Claus Madsen.

Dirigent Mogens B. Jensen.


2009

Festlig nytårs- koncert på Viking 

SÆBY: Musikkorps Sæbys nytårskoncert har udviklet sig til en tradition, som mange nødig vil undvære.

Så da Hotel Viking lørdag aften stod i musikkens tegn, havde 425 festklædte taget plads ved bordene, da det hele startede med spisning.

Den tilslutningsmæssige succes var i hus allerede et par uger inden koncerten, hvor der blev meldt udsolgt.

Og den musikalske succes kom også i hus – takket være både musikkorpset og aftenens gæstesolist, Kurt Ravn.

Det var niende gang, Musikkorps Sæby arrangerede nytårskoncert. Og der bliver også en tiende, som i øvrigt allerede er fastlagt til afvikling lørdag den 23. januar 2010.

Lørdagens koncert viste, at musikkorpsets 55 medlemmer havde arbejdet grundigt med dirigenten Mogens Jensen som indpisker under den sidste tids hektiske øveaktivitet. Der blev endnu en gang leveret bevis for, at korpset kan ikke så lidt af hvert – ja faktisk ret meget.

Aftenens veloplagte konferencier, Hans Ole Kalhøj, præsenterede i de to afdelinger et afvekslende program med masser af dejlig musik og humørfyldte indslag.

Den rigtige tone blev lagt an fra starten med John Williams’ Olympic fanfare og fortsatte indtil man – traditionen tro – på festligste vis sluttede med Lumbyes Champagnegaloppen. Afslutningen på første afdeling med Pomp and Circumstances var i øvrigt ikke mindre festlig, også med publikums aktive nedvirken.

Kurt Ravn kom første gang på scenen, da han sang Anthem fra musicalen Chess.

Han gik både i dette og efterfølgende numre godt i spænd med Musikkorps Sæby – også med et af musikkorpsets unge medlemmer, Jette Klarup, der i flere numre akkompagnerede ham på el-orgel, til bl.a. Bellmann’s Småland.

Det store bifald gjaldt både Jette Klarup, der i øvrigt mestrer flere instrumenter, og gæstesolisten, som i anden afdeling efter Matador-kendingsmelodien scorede en sikker succes, da han fremførte Rødes bryllupssang fra sit eget bryllup i den populære tv-serie.

Også andre af musikkorpsets medlemmer trådte frem under koncerten, blandt andet Frank Hejslet som trompetist i Napoli i den mere løsslupne anden afdeling, hvor også lattermusklerne kom i brug sammen med de mange klapsalver, der velfortjent lød aftenen igennem.

Det var igen en nytårskoncert i top – festlig og fornøjelig.

Og fornøjeligt var det også, da aftenen sluttede med nogle timers dans til Hotel Vikings husorkester.

 

Musikkorps Sæby indtager Tyskland

MUSIKFEST: Musikkorps Sæby med til stort træf i Bad Bramstedt, men kan også opleves lokalt i mange sammenhænge i sommerperioden.

Musikkorps kan atter se frem til en hektisk sommer med masser af koncerter ude i sommerlandet.
Der er øvet flittigt torsdag efter torsdag hele vinteren , og desuden har man haft en hel øvesøndag med konservatorieuddannede instruktører.

Korpset har aldrig tidligere kunne mønstre så mange aktive musikere som i denne sæson – nemlig 56 medlemmer.

Korpsets arrangementsplan er lang for de kommende tre måneder.
Musikkorpset lægger ud med at spille til byfest i Østervrå 6. juni, og lørdagen efter spilles der til åbningen af “Stafet for livet” på Diget Sundhedshøjskole til fordel for Kræftens Bekæmpelse.

Så er der sommerkoncert ved Lyngså Kræmmermarked 20. juni, og 26. juni drager hele orkesteret sydpå til Bad Bramstedt for at deltage i den Internationale Musikfest her. Det er 16. gang, der holdes musikfest i Bad Bramstedt .

Der er deltagende orkestre fra Rusland, Bulgarien, Polen, Tjekkiet, Holland, Frankrig, Sverige, Norge, Litauen, Danmark og Tyskland.

23. juni Sankthansaften) påbegyndes den traditionsrige flagnedspilning på Sæby Havn, hvor musikere fra Sæbygarden og Musikkorps Sæby skiftes til at levere det korte, men festlige musiske indslag på havnen.

Der spilles en flagfanfare, og herefter en eller to danske sange efter musikerens eget valg, og der sluttes af med Der er en yndigt land.

Aften efter aften – præcis kl. 21 – præsenteres denne lille populære højtidelighed, indtil 9. August, hvor flaget spilles ned for sidste gang i år.

Hele denne dag vil dog være præget af fest og musik i den gamle del af Sæby og på Sæby Havn, for allerede om eftermiddagen er der “glade sommerdage” i anlægget ved Fiskerstien, hvor Ibsens Kapel, som er en del af Musikkorps Sæby, optræder og skaber stemning, blandt andet med spillende sejlads på Sæby Å fra havnen til anlægget.

I anlægget vil det historiske Sæby blive præsenteret i levende live ved de populære kunstnere som ofte gæstede Sæby, Gustav Wied, Henrik Ibsen, Hermann Bang m.fl. Eftermiddagen afsluttes igen med Ibsens Kapel, som sejler fra anlægget til Sæby Havn.

Her træder Musikkorps Sæby så op kl. 20 med årets sidste promenadekoncert.

Efter koncerten vil de 9 trompetister som sommeren igennem har spillet på havnen, fordele sig på havnens moler, hvorfra de skiftevis vil spille en sommermelodi til ære for flaget, havnen, turisterne og de mange herboende, som aften efter aften nyder turen til havnen.

Trompetisterne slutter aftenen af med at samles omkring podiet, hvor de trestemmigt vil spille, Der er et yndigt Land.

Denne begivenhed har ofte samlet tusinde af mennesker. Sommeren er dog endnu ikke forbi for Musikkorps Sæby, for den 15. August gives der sommerkoncert i Anlægget i Ørtoft og igen den 19. August sommerkoncert i Anlægget i Syvsten.

Sensommeren bliver heller ikke uden musik og optræden.

Frederikshavn Kommune skyder Kulturraketten af i dagene 18. – 20. september, hvor Musikkorps Sæby bidrager med Kirkekoncert i Skagen Kirke.

Alle arrangementer kan du læse mere om under musikkalenderen.

 

Kulturprisen til Hyttel

HÆDER: 
Jørgen Hyttel har været og er stadig et stort aktiv for Sæby

Se omtalen i Nordjyske Stiftstidende.

 

På generalforsamlingen torsdag den 21 august blev der lidt udskiftning i bestyrelsen.  

Bestyrelsen består herefter af:

Inge Nørbjerg Rasmussen – formand
Jørgen Hyttel – næstformand
Finn M. Nielsen – kasserer
Mogens Aarup – sekretær
Mona Pilgaard – medlem af musikudvalg

Dirigenten hedder:
 Mogens B.B. Jensen

 

Et nyt billede skal der til.

Musikkorpset fotograferet på Sæby mole søndag den 9. august 2009.

 

 

KulturRaketten:
Musikkorps Sæby i Skagen Kirke 

En musikalsk raket vil lande lige midt i Skagen Kirke søndag den 20. September kl. 16. Her vil Musikkorps Sæby nemlig sprede en buket af farverig og yndefuld musik i den skønne kirke i Skagen.
For 38 år siden så Musikkorps Sæby dagens lys. En flok entusiastiske musikere fra Sæby og omegn, som tidligere havde spillet i flere lokale orkestre, fandt sammen i Musikkorps Sæby. Orkesteret har siden udviklet sig, til i dag at omfatte over 50 musikere og udgør et næsten komplet harmoniorkester, hvor nogle få medlemmer har været aktive i alle 38 år. Aldersspredningen blandt medlemmerne går fra 18 år til 80 år.

Musikkorpset har spillet i adskillige sammenhænge gennem årerne, og ynder at viderebringe glæde gennem musikken. Korpset har spillet til musikfester i Danmark og Tyskland, Frihedsgudstjeneste og Julegudstjenester, sommerfester, Nytårskoncerter, hvor der bl.a. er optrådt sammen med Sigurd Barrett, Kim Sjøgren, Kurt Ravn og trompetist Per Nielsen. Desuden ved adskillige sommerfester og sommerkoncerter.

Korpset lægger stor vægt på, at sammensætte et bredt og alsidigt repertoire, der skal være en nydelse at lytte til og samtidig en fornøjelse og udfordring for musikerne at fremføre.

Programmet omfatter arrangementer af Bent Fabricius Bjerre, Benny Anderson/Bjørn Ulvacus, Albert Hammond, Beethoven, Irvin Berlin, H.C. Lumbye, Eric Clapton, Charles Aznavour, John Lennon og Poul McCartney, Chaplin, Enrico Toselli, John Philip Sousa og mange mange flere. Hvordan programmet bliver sammensat til koncerten i Skagen Kirke må fortsat stå som en overraskelse til søndag den 20. September kl. 16.

Men en ting er sikkert – du vil opleve en flok meget forskellige personligheder, der i samspil med hinanden, har fundet glæde i at fremføre musikalsk underholdning til glæde og inspiration for alle som kan lide at lytte til musik.

 

Støttekoncert i Sæby Kirke blev et tilløbsstykke

Trods det korte varsel og vigtig håndboldkamp blev støttekoncerten, til fordel for jordskælvsofrene i Haiti, et tilløbsstykke.

Omkring 300 – 350 mennesker havde trodset vinterkulden og det isglatte føre, og taget til Sæby Kirke torsdag aften. De fremmødte fik en oplevelse i særklasse i Sæby.

Koncerten blev indledt med Suite in D major, 1. sats af C F. Händel, spillet af Frank Hejslet på trompet og Søren Rasmussen på orglet.

Sognepræst Kjeld Skovgaard bød herefter velkommen og vi sang “en rose så jeg skyde”.

Herefter trådte Sæby nye voksenkor op, ca. 25 medlemmer, under ledelse af organist Søren Rasmussen og de sang 3 meget forskellige sange:

Også til næste år, Nu er jord og Himmel stille samt Til min Maria. Der var stor applaus til koret.
Efter en kort andagt, blev Mozarts piano concert nr. 21 fremført af solotrompetist Frank Hejslet og organist Søren Rasmussen.

I Skovens dybe stille ro: blev yndefuldt sunget ud i det rungende kirkerum fra balkonen af Tina Siel med akkompagnement af overstemme på trompet Frank Hejslet og organist Søren Rasmussen.

Kontrastfuldt begyndte Musikkorps Sæby deres afdeling med Raditzky March af Johannes Strauss, så kirkevælvningerne igen skulle stå deres prøve. Herefter opførtes, med Musikkorps Sæby og Tina Siel: One moment in time af Whintney Houston og Can´t help falling in love with you. Der var ligeledes her stor applaus til de optrædende.

Fællessangen: Dejlig af jorden afsluttede denne dejlige, stemningsfyldte aften med optræden af lokale kræfter. Frank Hejslet, som var initiativtager til koncerten og havde koordineret alle de optrædende og sammensat programmet takkede herefter alle deltagere og Sæby Kirke for velvillig, positivt og frivilligt at ville stille op til denne støttekoncert.

Som Præludium spille Musikkorps Sæby Watermusic af G.F. Händel, hvorefter alle stille forlod Kirken og i våbenhuset lagde sit frivilllige bidrag til jordskælvsofrene i Haiti. Sognepræst Kjeld Skovgaard oplyser at der blev samlet 12.800 kr. ind ved koncerten, hvilket er virkelig flot!

Musikkorps Sæby er vært ved seminar for ungdomsorkestre.

Ca. 550 unge norske amatørmusikere og ledsagere mødes i weekenden den 5. – 7. februar til musikseminar på Sæbygårdskolen og i Sæby Fritidscenter.
Der er nu 17. gang og dermed 17. år siden at Musikkorps Sæby sammen med medlemmer fra Stavern-Agnes Musikkorps i Norge igangsatte det første seminar for unge amatørmusikere. Formålet med arrangementet er ifølge programmet, at styrke musikglæden blandt de unge under kammeratlige former.

De mange musikere og forældre, kommer fra 20 forskellige orkestre fortrinsvis fra det sydlige Norge. Arrangementet starter sent fredag aften, hvor de norske gæster ankommer med Color Line til Hirtshals. Herefter går turen i bus til Sæby Fritidscenter og Sæbygårdskolen, hvor arrangementet afholdes. Efter ankomsten bliver alle indkvarteret i henholdsvis Sæbygårdskolens klasselokaler og på Sæby Vandrerhjem.

Efter fortjent morgenmåltid, serveret i hallen lørdag morgen, vil de mange musikere og ledsagere sik-kert benytte lejligheden til at se på byens forretningsliv, ligesom det har været tilfældet tidligere år. Mange vender i øvrigt ofte tilbage til Sæby for at besøge byen ikke mindst i sommerperioden. Flere tusinde musikere og ledsagere har gennem tiden deltaget i Seminarer, Kor Kryds og Internationale Musikfester I Sæby med Musikkorps Sæby som arrangør.

De unge, som er i alderen 10 – 25, år bliver delt op i 4 musikgrupper, alt efter alder og musikalsk kun-nen, og hver gruppe har sin egen professionelle gæsteinstruktør. Der arbejdes med 4-5 numre i de enkelte grupper og med forskellige sværhedsgrader.

Gruppe 1 består af unge i alderen 12-14 år
Gruppe 2 består af unge i alderen 14-16 år
Gruppe 3 består af unge i alderen 16-25 år
Gruppe 4 består af unge som spiller slagtøj og danner en gruppe for sig.

Lørdag eftermiddag går det slag i slag med de mange musikalske gøremål, krydret med socialt samvær. Lørdag aften slappes der af, og Musikkorps Sæby sørger for lidt underholdning for de mange unge og deres ledsagere. Søndag formiddag fortsætter øvelserne frem til kl. 11.00 hvor de 4 store grupper spiller de indøvede musikstykker for hinanden i Sæbyhallen. Søndag efter frokost, er det så småt ved at være tid for nedpakning af ”musiklejren” igen og sidste på eftermiddagen, drager de mange unge musikere igen hjemad, forhåbentlig godt fyldt med oplevelse og en del rigere på musikalsk kunnen.

Næsten alle Musikkorpsets medlemmer og ledsagere deltager i arbejdet med tilrettelæggelse og gennemførelse af arrangementet og har afsat hele weekenden hertil. Alle har fået et arbejdsområde, som de skal tage sig af, så gæsterne føler sig godt tilpas under hele opholdet. Det er i øvrigt en stor glæde for Musikkorpset at kunne bidraget til sådant et musikalsk træf, som falder i fin tråd med hvad Musikkorps Sæby står for: nemlig at bidrage til udbredelse af glæden ved musikken i samspil med andre.